Μία στις 12 γυναίκες κινδυνεύει για καρκίνο του μαστού

Facebooktwitterpinterest

Χιλιάδες μεσήλικες και ηλικιωμένες γυναίκες διαθέτουν έναν «κρυφό» παράγοντα που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του μαστού, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.

Όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός Breast Cancer Campaign (BCC), πρόκειται για τις γυναίκες που έχουν πυκνούς μαστούς, δηλαδή μαστούς που διαθέτουν περισσότερο κολλαγόνο και αδενικό ιστό παρά λιπώδη ιστό.

Η πυκνότητα των μαστών αξιολογείται με τη μαστογραφία και άλλες απεικονιστικές εξετάσεις, αλλά όχι με την ψηλάφηση, γεγονός που σημαίνει ότι κινδυνεύουν οι γυναίκες οι οποίες δεν κάνουν τσεκ απ, λένε οι επιστήμονες.

Μελέτες που πραγματοποίησε ο BCC έδειξαν ότι περισσότερο από το 8% των γυναικών ηλικίας 47 έως 75 ετών έχουν πολύ πυκνούς μαστούς και γι’ αυτό διατρέχουν έως και πενταπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με όσες δεν έχουν πυκνούς μαστούς.

«Τα υπάρχοντα στοιχεία συσχετίζουν τον καρκίνο του μαστού με την πυκνότητα των μαστών και αυτή πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν όταν λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης από τον καρκίνο του μαστού», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του BCC βαρώνη Ντέλιθ Μόργκαν.

http://ygeia.tanea.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.