Μύθοι και αλήθειες για τις εποχιακές αλλεργίες

Facebooktwitterpinterest

Τα ξηρά κλίματα θεραπεύουν τις αλλεργίες
Μύθος . Μην αλλάζετε πόλη ή περιοχή  για να ξεφύγετε  από τις αλλεργίες σας . Το γρασίδι  και η  γύρη βρίσκονται  σχεδόν παντού . Η κλιματική αλλαγή  μπορεί να περιορίσει τις αλλεργίες σας , αλλά θα μπορούσε να είναι βραχυπρόθεσμη .  Δεν θα περάσει πολύς καιρός  μετά την κίνησή σας , όπου θα  αρχίσετε να έχετε τις ίδιες αλλεργίες στο νέο σας  περιβάλλον .

Τα Λουλούδια συνήθως προκαλούν αλλεργίες

Μύθος . Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ένα μπουκέτο από όμορφα άνθη . Οι γύρη από τα δέντρα τα  χόρτα  και τα ζιζάνια είναι συνήθως που φταίνε .

Δεν υπάρχει γύρη στις  παραλίες

Μύθος . Οι παραλίες μπορεί να είναι ωραία μέρη για διακοπές για τα άτομα με αλλεργίες , σίγουρα έχουν   χαμηλότερα επίπεδα γύρης  αλλά ακόμη και σε μικρή απόσταση  τα φυτά που είναι στις  κοντινές παραλίες  έχουν  γύρη και η γύρη μπορεί να ταξιδέψει  περίπου 500 χιλιόμετρα.

Πρόβλεψη για αποφυγή της  γύρης  τις δύσκολες μέρες  
Αλήθεια . Τις ημέρες που υπάρχει δυνατός αέρας και μεταφέρει τη γύρη από πολύ μακριά καλό θα ήταν να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας ή  να πάρετε προφυλάξεις .

Το  μέλι μπορεί να  εξαφανίσει τις αλλεργίες

Μύθος . Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το  μέλι είναι μια φυσική θεραπεία για την αλλεργία στη γύρη . Οι περισσότερες  αλλεργίες δεν προέρχονται  από την γύρη που βρίσκεται  στο μέλι άρα  αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωσή του δε θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε  ανοσία στη γύρη . Απλά  μπορείτε να απολαύσετε τη γλυκιά γεύση του  σίγουρα όμως το   μέλι δεν θα σας  ανακουφίσει από τις αλλεργίες σας.

Οι  αλλεργίες μπορεί να ξεπεραστούν από μόνες τους.

Μύθος . Όταν πρόκειται για τις αλλεργίες , τα περισσότερα παιδιά δεν θα τις ξεπεράσουν ποτέ και  ιδιαίτερα την αλλεργική ρινίτιδα.
Σε ένα νοσοκομείο στη Σουηδία που παρακολουθούνταν  82 άτομα με αλλεργική ρινίτιδα   βρέθηκε το 99% να εξακολουθεί να έχει 12 χρόνια αργότερα . Απλά το 39% είχε  μία μικρή βελτίωση αναφέρει η έκθεση .

Η Βροχή καθαρίζει τη γύρη

Αλήθεια . Τα επίπεδα της γύρης μπορεί να επηρεαστούν από τη θερμοκρασία , την ώρα της ημέρας , την υγρασία και τη βροχή . Οι καλύτερες μέρες για τα άτομα με  αλλεργίες να βγούνε  έξω είναι εκείνες αμέσως μετά από έντονες βροχοπτώσεις . Η γύρη μεταφέρεται πολύ λιγότερο τις  ψυχρές  και υγρές ημέρες .
Η μεγαλύτερη επιβάρυνση είναι τις ώρες μεταξύ 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα ειδικά τις ζεστές ημέρες και με δυνατό αέρα. Καλό είναι να αποφεύγετε αυτές τις ώρες για την βόλτα σας και να βγείτε έξω αργά το απόγευμα.

Δεν είχα ποτέ αλλεργίες όταν ήμουν παιδί.
Μύθος . Οι Αλλεργίες συχνά ξεκινούν στην παιδική ηλικία . Αλλά μπορείτε να εμφανίσετε  αλλεργίες και  ως ενήλικες .  Ακόμα κι αν νομίζετε ότι έχετε ξεπεράσει μια αλλεργία στην παιδική ηλικία υπάρχει η περίπτωση να σας εμφανιστεί και ως ενήλικας.

Οι ενέσεις  καταπολεμούν  τις αλλεργίες

Αλήθεια . Αν και δεν υπάρχουν θεραπείες για τις αλλεργίες , η μόνη λύση είναι η ανοσοθεραπεία μέσω ένεσης που πρέπει να κάνετε εάν έχετε  έντονο πρόβλημα σε περισσότερα του ενός αλλεργιογόνου.
Οι τακτικές ενέσεις μειώνουν την ένταση των αλλεργιών αλλά δεν τις  εξαφανίζουν  τελείως έτσι θα πρέπει να ακολουθήσετε το σωστό πρόγραμμα για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.