Που οφείλονται οι κηλίδες στο δέρμα.

Facebooktwitterpinterest

Οι κηλίδες οφείλονται στην φυσική χρωστική μελανίνη, που δίνει χρώμα στο δέρμα και προκαλεί το μαύρισμα το καλοκαίρι. Η μελανίνη στις κηλίδες είναι περισσότερη από το γύρω δέρμα και έτσι δημιουργούνται σκούροι λεκέδες στο πρόσωπο, τα χέρια και αλλού. Οι κηλίδες αυτές οφείλονται στη χρόνια αθροιστική επίδραση του ήλιου και τη φωτογήρανση ή εμφανίζονται μετά από ηλιακό έγκαυμα. Αντιμετωπίζονται με LASER που καταστρέφουν τη μελανίνη, όπως ο Αλεξανδρίτης.
Δημιουργούνται κρούστες στα σημεία της θεραπείας οι οποίες επουλώνονται περιπου σε 10 ημέρες.. Απαιτείται η χρήση αντιηλιακού μετά από τη θεραπεία και χρήση επουλωτικών κρεμών. Η θεραπεία αυτή δε γίνεται το καλοκαίρι και σε μαυρισμένο δέρμα. Χρειάζεται προσοχή σε μελαχρινά δέρματα, γιατί μπορεί να μείνει υποχρωμία στη θέση της κηλίδας.
Συνήθως απαιτούνται 1-2 συνεδρίες.

Παρενέργειες – υποχρωμία (δηλαδή λευκή κηλίδα στη θέση της σκούρας) ή μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση (δηλ. πιο σκούρα κηλίδα) τα οποία συμβαίνουν είτε λόγω πιο δυνατών ενεργειών από αυτές που χρειάζονται ή μη συμμόρφωσης του ασθενούς στις οδηγίες.
Οι κηλίδες δεν πρέπει να συγχέονται με το μέλασμα, δηλαδή τη διάχυτη μελάγχρωση του δέρματος που συνήθως εμφανίζεται σε διάφορα σημεία του προσώπου μετά από την εγκυμοσύνη , μετά από απρόσεκτη έκθεση στον ήλιο ή και αυτόματα χωρίς σαφή αιτιολογία.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.