ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – SSIP (Social Skills Intervention Program)

Facebooktwitterpinterest

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές) εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 14-15/12, 2013
Ώρες διεξαγωγής: Σάββατο/Κυριακή, 09:00-17:00
Διάρκεια: 16 ώρες
Χώρος Διεξαγωγής: ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ (Σοφοκλή Βενιζέλου 16 & Ρόδων, Ν. Ηράκλειο Αττικής)

Εισηγητές:
Πασπάλη Ασπασία, Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος MSc, BSc, Ιδιοκτήτρια ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ
Ορφανάκη Ελευθερία, Ψυχολόγος, Ειδικός ΑΒΑ, RDI Certified  Consultant

 

 

Το SSIP (Social Skills Intervention Program) by DIKEPSY αφορά στη χρήση του παιχνιδιού ως μέσο ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Το υλικό του είναι δομημένο έτσι ώστε να παρουσιαστεί βιωματικά και να μπορεί να εφαρμοστεί και στο σπίτι. Θα παρουσιαστεί πλήθος δοκιμασμένων παιχνιδιών, το καθένα από τα οποία θα αντιστοιχεί στο επίπεδο λειτουργικότητας του παιδιού και θα αποσκοπεί στη διδασκαλία συγκεκριμένων δεξιοτήτων και την κατάκτηση της επικοινωνίας. Επίσης, θα δοθούν ιδέες για πλήθος παιχνιδιών τα οποία θα παρουσιαστούν βιωματικά.

 

Οι γονείς που θα παρακολουθήσουν το Σεμινάριο θα μπορούν να συνεχίζουν την αποκατάσταση του παιδιού τους στα πλαίσια της καθημερινής οικογενειακής ζωής. Χρησιμοποιώντας τη χαρά που προσφέρει το παιχνίδι θα του μεταδώσουν γνώσεις και δεξιότητες και θα ενισχύσουν στο μέγιστο βαθμό το συναισθηματικό δέσιμο και τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.