Ανυπομονώντας για το θηλασμό

Facebooktwitterpinterest
Δεν είναι όμως μόνο το μωρό σας που ωφελείται από την επιλογή του θηλασμού. Πολλές μητέρες αναφέρουν ότι ο θηλασμός τις βοήθησε να χάσουν βάρος μετά τη γέννα.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ
Σε αυτό το σημείο, είναι δύσκολο να φανταστείτε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχετε να φροντίζετε και να ταΐζετε ένα μωρό. Ωστόσο, ενώ το μυαλό σας προσπαθεί ακόμα να συλλάβει αυτή την ιδέα, το σώμα σας βρίσκεται ένα βήμα μπροστά. Οι ορμόνες έχουν διογκώσει το στήθος σας, ώστε να το προετοιμάσουν για την πιο σημαντική του εργασία. Μόλις γεννηθεί το μωράκι σας, θα αρχίσει να παράγει την καλύτερη βρεφική τροφή του κόσμου: το δικό σας μητρικό γάλα.

ΜΙΑ ΥΓΙΗΣ ΑΡΧΗ
Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν καθαρά ότι ο «Θηλασμός είναι Καλύτερος». Είναι πλέον γνωστό ότι εάν συγκρίνουμε τα βρέφη που πίνουν γάλα με το μπιμπερό και τα βρέφη που θηλάζουν, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα δεύτερα αντιμετωπίζουν λιγότερες αναπνευστικές μολύνσεις, πόνους στα αυτιά και κρίσεις διάρροιας. Επίσης είναι λιγότερο επιρρεπή στην πνευμονία και σε άλλες ασθένειες. Μακροπρόθεσμα, τα παιδιά που θήλασαν είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν το διαβήτη, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και μερικές μορφές καρκίνου. Είναι επίσης λιγότερο επιρρεπή στην παχυσαρκία.

ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
Οι ειδικοί έχουν επίσης ερευνήσει τον πιθανό σύνδεσμο ανάμεσα στο θηλασμό και την ευφυΐα. Ο μοναδικός συνδυασμός των αμινοξέων και των λιπαρών οξέων που περιέχονται στο μητρικό γάλα ενδεχομένως να συμβάλλει στη βελτίωση του εγκεφάλου και την ανάπτυξη της όρασης των βρεφών που έχουν θηλάσει.

Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ
Οι μητέρες που θηλάζουν είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν αργότερα οστεοπόρωση. Οπότε, όλως παραδόξως, η παραγωγή των ατελείωτων αποθεμάτων γάλακτος για το μωράκι σας στην πραγματικότητα κάνει τα κόκαλα σας πιο δυνατά! Μειώνει επίσης τον κίνδυνο της εμφάνισης καρκίνου του μαστού και πιθανότατα και άλλων ειδών καρκίνου. Μετά τη γέννα, ο θηλασμός θα σας βοηθήσει να επανέρθετε στην παλιά σας σιλουέτα πιο γρήγορα, βελτιώνοντας το μυϊκό τόνο της μήτρας και χρησιμοποιώντας το αποθηκευμένο λίπος από την εποχή της εγκυμοσύνης. Τελευταίο και ίσως και πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο θηλασμός αποτελεί την πιο μοναδική, υπέροχη και ικανοποιητική εμπειρία. Μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία του συναισθηματικού δεσίματος και σας επιτρέπει να μοιραστείτε μια ιδιαίτερα στενή επαφή με το μωράκι σας. Τέλος, το πιπίλισμα του μωρού διεγείρει την απελευθέρωση της ενδορφίνης στο αίμα σας – της ορμόνης που ενισχύει το αίσθημα της ευεξίας.
http://www.pampers.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.