Πού πρέπει να κοιμάται το νεογέννητό μου;

Facebooktwitterpinterest
Εάν το μωράκι σας κοιμάται ακόμα στο δωμάτιό σας, να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντικό να μάθει να αποκοιμιέται μόνο του. Μια πολύ καλή ευκαιρία για αυτό αποτελούν οι ημερήσιοι ύπνοι.

Πού θα πρέπει να κοιμάται το μωρό σας;

ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ
Τουλάχιστον για τους 2 πρώτους μήνες, θα σας συμβουλεύαμε να τοποθετήσετε το κρεβατάκι του νεογέννητου μωρού σας μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να ελέγχετε το μωράκι σας και να διευκολύνεστε κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ταΐσματος.
Πολλές μητέρες επιλέγουν να τοποθετήσουν το κρεβατάκι όσο το δυνατόν πιο κοντά τους, ώστε να φτάνουν με το χέρι τους το νεογέννητο. Ωστόσο, εάν το μωρό σας ρουθουνίζει και σας κρατάει ξύπνια, μπορείτε χωρίς δισταγμό να τοποθετήσετε το κρεβατάκι του λίγα μέτρα μακριά από το δικό σας.
Οι ειδικοί πλέον συμβουλεύουν να μην κοιμάστε με το μωρό στο κρεβάτι σας καθ? όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ασφυξίας. Μόλις εσείς κι ο σύντροφός σας κοιμηθείτε, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το κεφάλι του μωρού σας δε θα καλυφθεί από το πάπλωμα ή τις κουβέρτες. Απολαύστε τη διαδικασία του να μοιράζεστε το κρεβάτι σας με το νεογέννητο μωρό σας, μόνο όταν μετά το τάισμα χουζουρεύει ή παίρνει ένα σύντομο υπνάκο πάνω στο στήθος σας.
Να θυμάστε όμως ότι πρέπει να το βάλετε πίσω στο κρεβατάκι του αμέσως μόλις αρχίσετε να γλαρώνετε και είστε έτοιμη να κοιμηθείτε. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να πηγαίνετε το μικρό σας στο κρεβατάκι ή στην κούνια του όταν είναι ακόμα μισοκοιμισμένο.
Παρόλο που είναι πραγματικά πολύ δελεαστικό να περιμένετε μέχρι να κοιμηθεί πριν το ακουμπήσετε στο κρεβατάκι του, να θυμάστε ότι τα μωρά χρειάζεται να μάθουν να αποκοιμούνται μόνα τους, ώστε τελικά να καταφέρουν να βγάλουν τη νύχτα χωρίς τη βοήθειά σας. Μια καλή ιδέα είναι επίσης να διαφοροποιήσετε τους ημερήσιους από τους νυχτερινούς ύπνους.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε να πηγαίνετε το μωράκι σας για ύπνο στο δικό του δωμάτιο ή στο χώρο που συνήθως δραστηριοποιείτε η οικογένειά σας, ώστε να μάθει να αντιλαμβάνεται τη διαφορά και να μπορεί να ξεχωρίζει την ημέρα από τη νύχτα.

http://www.pampers.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.