Η ανάπτυξη του εγκεφάλου στη διάρκεια του ύπνου

Facebooktwitterpinterest
Εκτός από την αγάπη και την τροφή, ο ύπνος είναι το αμέσως πιο σημαντικό για την ανάπτυξη του μωρού σας. Παίζει σημαντικό ρόλο στη σωματική, πνευματική, συναισθηματική ανάπτυξη και τη συμπεριφορά του μωρού.

Τι συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο του μωρού σας ενώ κοιμάται; Δεν ξεκουράζεται απλώς. Επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι στη διάρκεια κάποιων σταδίων το ύπνου τα εγκεφαλικά κύτταρα του μωρού εργάζονται ακόμη πιο σκληρά από όταν το μωρό είναι ξύπνιο.

Το μυαλό του μωρού επεξεργάζεται όλα τα ερεθίσματα που συγκέντρωσε μέσα από τις ανακαλύψεις και τις εξερευνήσεις τη διάρκεια της μέρας. Ενώ συγκεκριμένα κύτταρα είναι απασχολημένα με το να κάνουν συνδέσεις, άλλα που έχουν σχέση με τη σκέψη και τη μάθηση δέχονται ερεθίσματα και μετατρέπουν τις εμπειρίες της μέρας σε μνήμη.

Η παραγωγή των κυττάρων του σώματος αυξάνεται και η διάσπαση των πρωτεϊνών μειώνεται. Οι πρωτεϊνες είναι οι λίθοι που χτίζουν την ανάπτυξη των κυττάρων και αυτό επιτρέπει στα κύτταρα να διορθώνουν τις βλάβες που μπορεί να έχουν συμβεί.

Επιστημονικές μελέτες επίσης έχουν δείξει ότι οι ορμόνες της ανάπτυξης απελευθερώνονται όταν τα μωρά κοιμούνται βαθιά. Ο ύπνος ακόμη θεωρείται απαραίτητος για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Η γιαγιά λοιπόν είχε δίκιο όταν έλεγε, Κοιμήσου καλά, φάε καλά και θα μεγαλώσεις καλά.

http://www.pampers.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.