Πώς καταλαβαίνουμε ότι το μωρό μας είναι αδιάθετο

Facebooktwitterpinterest
Το κλάμα του πόνου ή της ενόχλησης έχει υψηλό τόνο και είναι επίμονο. Είναι ένας ήχος που σημαίνει συναγερμό και σας προκαλεί ανησυχία.

ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ
Σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα μωρά κλαίνε όταν είναι άρρωστα. Ακόμα και μια βουλωμένη μύτη ή ένας ελαφρύς πυρετός μπορεί πραγματικά να αναστατώσει το μικρό σας. Να θυμάστε όμως ότι τα συμπτώματα που ενδεχομένως να μην είναι ανησυχητικά για τα μεγαλύτερα μωρά και παιδιά, μπορεί να φανερώνουν πιο σοβαρά προβλήματα στα μικρά βρέφη.
Εάν το μωρό σας έχει πυρετό υψηλότερο από 38°C, θα σας συμβουλεύαμε να επισκεπτόσασταν τον παιδίατρό σας.
Για ηλικίες κάτω των 3 μηνών, δε θα πρέπει να δίνεται κανένα φάρμακο χωρίς συνταγή γιατρού. Ακόμα και για τη βουλωμένη μύτη, πρέπει πρώτα να ρωτήσετε το γιατρό σας εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσιολογικό ορό ή μια συσκευή ρινικής απόφραξης. Να θυμάστε όμως ότι ακόμα κι αυτοί οι τρόποι ανακούφισης δε συστήνονται γενικά για τα νεογέννητα.
Εάν το μωράκι σας δυσκολεύεται να αναπνεύσει ή αναπνέει προκαλώντας έντονο ήχο και βήχει έντονα θα πρέπει να αναζητήσετε άμεση ιατρική βοήθεια.
Παράλληλα, η μειωμένη όρεξη για περισσότερα από δύο γεύματα αλλά και η παρατεταμένη αϋπνία ενδεχομένως να αποτελούν ακόμα δύο σημάδια κακής υγείας.
Η έντονη υπνηλία γίνεται αισθητή όταν το μωρό σας δεν ξυπνάει για να φάει σωστά, δεν αντιδρά στο πρόσωπο ή στη φωνή σας ή είναι υποτονικό. Τέτοιου είδους συμπτώματα είναι αρκετά σοβαρά και θα σας συμβουλεύαμε να φροντίσετε για την ιατρική φροντίδα του μωρού σας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.