«Αν θέλετε να αδυνατίσετε, κάντε τζόκινγκ, όχι σεξ»

Facebooktwitterpinterest
 Καναδική επιστημονική έρευνα που έβαλε στη… ζυγαριά τις θερμίδες που καίνε άνδρες και γυναίκες στη διάρκεια του σεξ διαπίστωσε πως από πλευράς απώλειας θερμίδων οι άνδρες τα πηγαίνουν καλύτερα.

Επίσης ότι το σεξ είναι καλύτερο από την απλή άσκηση όπως το περπάτημα, αλλά όχι και από το τζόκινγκ ή το «διάδρομο» στο γυμναστήριο, που άνετα το… προσπερνούν.

Πλάι σε διάφορες -πιο ενδιαφέρουσες ίσως- προσεγγίσεις, εδώ και χρόνια αποτελεί έως και αντικείμενο επιστημονικής διαμάχης το κατά πόσο το σεξ μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική σωματική άσκηση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ, στο Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Αντόνι Καρέλις, ερμηνεύοντας τα ευρήματά τους διαπίστωσαν ότι «η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να θεωρηθεί σημαντική σωματική άσκηση».

Στη μελέτη πήραν μέρος 21 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, ηλικίας 18 έως 35 ετών, που εφοδιάστηκαν με φορητούς αισθητήρες, οι οποίοι κατέγραφαν τη θερμιδική κατανάλωση κατά τη διάρκεια του σεξ (όχι φυσικά σε κάποιο εργαστήριο, αλλά στο χώρο τους). Οι σεξουαλικές τους επαφές μπήκαν στο κατάλληλο καλούπι και προσδιορίστηκαν στα 25 λεπτά κατά μέσο όρο (από δέκα λεπτά το λιγότερο έως σχεδόν μια ώρα, το μέγιστο).

Κατά μέσο όρο διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες έκαιγαν 101 θερμίδες (4,2 το λεπτό) έναντι 69 θερμίδων που έκαιγαν οι σύντροφοί τους (δηλαδή 3,1 το λεπτό). Το τζόκινγκ και ο διάδρομος «κόστιζαν» ενεργειακά 276 θερμίδες στους άνδρες (9,2 το λεπτό) και 213 στις γυναίκες (7,1 το λεπτό).

Οσο για το τι ήταν απολαυστικότερο, δεν προκάλεσαν έκπληξη οι δηλώσεις των συμμετασχόντων υπέρ του σεξ.

(Πηγές: www.dailymail.co.uk-www.news.com.au-ΑΠΕ)

http://www.enet.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.