Ιδιωτικό Βιοπαθολογικό Εργαστήριο:

Facebooktwitterpinterest

Απαραίτητο για την εξοικονόμηση των δαπανών Υγείας;

Με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ και την παράλληλη υποστελέχωση και υποβάθμιση των δημόσιων δομών Π.Φ.Υ ο ιδιωτικός τομέας καλείται να καλύψει το κενό για την περίθαλψη σε πρωτοβάθμιο επίπεδο του συνόλου του Ελληνικού Πληθυσμού ασφαλισμένων και μη.

Οι ποιοτικές υπηρεσίες που ο Ιδιωτικός Τομέας μπορεί να παρέχει, και η μεγάλη ταχύτητα με την οποίαν διεκπεραιώνει τις απαιτήσεις σε ιατρικές πράξεις μειώνουν τον χρόνο διάγνωσης, προλαμβάνουν την νόσο, μειώνουν την συμφόρηση στα εξωτερικά ιατρεία. Η αποδοχή από τα δημόσια νοσοκομεία των ιατρικών αποτελεσμάτων του ιδιωτικού τομέα θα μειώσει δραματικά και το χρόνο νοσηλείας και τις άσκοπες επαναλήψεις των εξετάσεων.

Η απουσία των σύγχρονων ιατρικών εξετάσεων από το κρατικό τιμολόγιο και οι υποβαθμισμένες αμοιβές για τις υπηρεσίες που παρέχονται πρέπει να επαναξιολογηθούν και να κοστολογηθούν σωστά ώστε οι μονάδες Π.Φ.Υ. να είναι οικονομικά βιώσιμες.

Τα προγράμματα πρόληψης που δεν αποτελούν μέχρι σήμερα πολιτική της πολιτείας εφαρμοζόμενα θα οδηγήσουν σε μείωση του συνόλου των δαπανών σε βάθος χρόνου.

Η ολοκλήρωση του μηχανογραφικού συστήματος του ΕΟΠΥΥ και η δυνατότητα ελέγχου και διασταυρώσεων των στοιχείων μαζί με την εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων θα μειώσει και θα εξαφανίσει τις άσκοπες πλασματικές αλλά και πλαστές εξετάσεις.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.