Ακόμη και δύο ποτηράκια διώχνουν τον …πελαργό

Facebooktwitterpinterest

Αρκούν ένα ή δύο ποτήρια κρασί την εβδομάδα για να μειώσουν τις πιθανότητες μιας γυναίκας να μείνει έγκυος, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ένα με δύο ποτήρια κρασί σε εβδομαδιαία βάση, θα μπορούσαν να μειώσουν τις πιθανότητες μιας γυναίκας να μείνει έγκυος κατά το ένα τρίτο, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Τρία ή περισσότερα ποτήρια την εβδομάδα, μειώνουν τις πιθανότητες σύλληψης κατά δύο τρίτα. Οι ειδικοί λένε ότι ακόμη και χαμηλά επίπεδα αλκοόλ μπορεί να βλάψουν την ανάπτυξη των μη γονιμοποιημένων ωαρίων.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας μιας γυναίκας που προσπαθεί να συλλάβει μπορεί να περιοριστούν, ακόμη και αν εκείνη καταναλώνει ποσότητες αλκοόλ εντός των ορίων που συνιστώνται από τον NHS.

Οι ιθύνοντες στον τομέα της υγείας λένε ότι οι γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν μωρό δεν πρέπει να πίνουν περισσότερα από τρία μικρά ποτήρια κρασί την εβδομάδα και ακόμα καλύτερα είναι να μην πίνουν καθόλου.

Η δρ. Dara Godfrey, ειδική σε θέματα γονιμότητας πραγματοποίησε έρευνα σε 91 γυναίκες που υποβάλλονταν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

 

Σε συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στη Βοστώνη, ανέφερε ότι οι γυναίκες της μελέτης που δεν έπιναν είχαν 90% πιθανότητες να μείνουν έγκυες.

Εκείνες που έπιναν όλη την εβδομάδα, είχαν μειωμένες πιθανότητες που έφθαναν έως και 70%, ενώ και η ευκαιριακή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να κάνει το πρόβλημα χειρότερο, είπε η ειδικός.

”Η συμβουλή μου στις γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί είναι να περιορίσουν το αλκοόλ σε πολύ μικρές ποσότητες, ή να απέχουν εντελώς”, είπε.

Ωστόσο, ο Dr Allan Pacey, του Πανεπιστημίου του Sheffield, δήλωσε ότι οι γυναίκες που καταφεύγουν τακτικά στο αλκοόλ, θα μπορούσαν να καταλήξουν  να είναι πιο στρεσαρισμένες (από την αποχή). Και το στρες, ως γνωστόν, αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης, ορμονών που μπορεί να βλάψουν τη γονιμότητα.

 http://news.pathfinder.gr/ 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.