Προλαμβάνοντας την οστεοπόρωση

Facebooktwitterpinterest

Διήμερο προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση πραγματοποιεί ο Δήμος Βύρωνα και ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, στις 22 και 23 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, καθώς και ενημερωτική ομιλία με θέμα «Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία».
Πιο συγκεκριμένα, οι μετρήσεις οστικής μάζας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Οι μετρήσεις απευθύνονται σε άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών που δεν έχουν διαγνωσθεί με οστεοπόρωση και πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την ενημερωτική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα. Στόχος της είναι η ενημέρωση όλων μας για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές συνέπειες. Η είσοδος στην ομιλία είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα, από πλευράς Δήμου, υλοποιείται από τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνος για αυτό είναι ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρίστος Γώγος.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται να αποδείξει έμπρακτα, για ακόμα μία φορά, τη σημασία που αποδίδουμε στο Δήμο Βύρωνα στον τομέα της πρόληψης» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα: 210 7641702, 210 7652588 και 210 7624403.

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.