ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ: ΟΧΙ στην κατάργηση του δικαιώματος των πολιτών να επιλέγουν ελεύθερα τον γιατρο τους.

ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων ! Facebooktwitterpinterest

Ανακοίνωση από την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Οι τροικανοί και οι συνεργάτες τους στην Ελλάδα, τόλμησαν και διατύπωσαν μέσα από το πόρισμα της επιτροπής της task force για την ΠΦΥ, στο οποίο ΔΕΝ συμμετείχε κανένας επίσημος ιατρικός φορέας, το αδιανόητο: την κατάργηση της δυνατότητας των ασφαλισμένων να επισκέπτονται ελεύθερα και με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ εξειδικευμένους ιατρούς. Επιπλέον επιχειρούν τον αποκλεισμό της πλειονότητας των ειδικών ιατρών από την ΠΦΥ!

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ πιστεύει ότι τυχόν υλοποίηση της πρότασης θα οδηγήσει σε τραγική επιδείνωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, θα αυξήσει το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών, καθώς ο πολίτης θα πληρώνει από την τσέπη του για να δει σε εύλογο χρονικό διάστημα ειδικό ιατρό, θα δημιουργήσει συνθήκες διαφθοράς – διαπλοκής και τέλος θα οδηγήσει χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια στο λουκέτο, με αποτέλεσμα την έκρηξη της ανεργίας στον κλάδο των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ πιστεύει ότι ο πολίτης θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται ελεύθερα και με την κάλυψη του ταμείου του εξειδικευμένους ιατρούς καθώς επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ιατρούς να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καλεί το σύνολο του ιατρικού κόσμου, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τους Ιατρικούς Συλλόγους, τις επαγγελματικές οργανώσεις των ιατρών καθώς και τους φορείς των ασφαλισμένων να προασπίσουμε από κοινού και μέχρις εσχάτων το δικαίωμα του πολίτη να διαλέγει ελεύθερα τον γιατρό του καθώς και το δικαίωμα όλων των ιατρών να συμμετέχουν ισότιμα στον ΕΟΠΥΥ.

Καλούμε τα μέλη μας σε ετοιμότητα, ενημερώστε τους συναδέλφους, καλέστε τους να εγγραφούν στην Ένωση και να συμμετέχουν ενεργά τόσο στην Γενική Συνέλευση 2/11 όσο και στις πιθανές κινητοποιήσεις του συνόλου πλέον του ιατρικού σώματος σε ένα ενιαίο και αραγές μέτωπο.

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ?

Η ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥΣ.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.