Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις

Facebooktwitterpinterest

Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις θα πραγματοποιούν γιατροί του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας στις 3,4 και 5 Οκτωβρίου στο Μετρό του Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου.

Γιατροί του ιδρύματος θα βρίσκονται στο Μετρό του Συντάγματος από τις 9:30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα προκειμένου να ενημερώνουν τους πολίτες για τις παθήσεις της καρδιάς, ενώ οι εξετάσεις περιλαμβάνουν μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, της ολικής χοληστερόλης και του καρδιακού ρυθμού ενώ θα προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους.

 

Γιατροί του Ωνασείου στο υπουργείο Υγείας

 

Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ξεκινά από τους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας το πρόγραμμα πρόβλεψης καρδιαγγειακών παθήσεων.

 

Η δράση θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013 και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μέτρηση αρτηριακής πίεσης & χοληστερόλης, λήψη δημογραφικών στοιχείων, καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών και συμβουλευτική νοσηλευτική.

 

Οι δράσεις θα συνεχιστούν με τη συνεργασία του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με Δήμους της Αττικής και θα περιλαμβάνουν επιπλέον ενημερωτικές ομιλίες και τη διοργάνωση σεμιναρίων Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.