Αλλεργίες το Φθινόπωρο;

Τι είναι αλλεργία; Facebooktwitterpinterest

Κι όμως γίνεται. Αν και οι περισσότεροι συνδέουμε τις αλλεργίες με τον ανοιξιάτικο καιρό και τη γύρη, αρκετοί ταλαιπωρούνται και αυτή την εποχή του χρόνου. Αν κι εσύ είσαι ανάμεσα σε αυτούς μάθε πώς θα ανακουφιστείς από τον κνησμό και την καταρροή.

Η αιτία και σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι άλλη από τη γύρη. Για μερικά φυτά όπως για παράδειγμα στην περίπτωση κάποιων αγριόχορτων, η περίοδος ανθοφορίας δεν είναι η Άνοιξη, όπως είθισται να συμβαίνει με τα περισσότερα φυτά αλλά το Φθινόπωρο.

Κι αν σε αυτό προσθέσουμε, τα πρώτα αεράκια που ευνοούν την κυκλοφορία της γύρης αλλά και της σκόνης, τα προβλήματα και τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως το συνάχι, η δύσπνοια ή ο κνησμός δεν αργούν να εμφανιστούν.

Πώς αντιμετωπίζονται οι φθινοπωρινές αλλεργίες

Η αντιμετώπιση δε διαφέρει από τα μέτρα που λαμβάνουμε την άνοιξη, θέλοντας να προφυλαχτούμε από την αλλεργία.

Σε γενικές γραμμές η καθαριότητα του σπιτιού, του γραφείου αλλά και του αυτοκινήτου σου, έτσι ώστε να μην υπάρχει ίχνος σκόνης και ακάρεων σε δωμάτια και αντικείμενα, επιβάλλεται. Θυμήσου πως η σκόνη τρυπώνει παντού γι΄αυτό λάβε τα μέτρα σου.

Σε αυτή τη λογική, το τίναγμα των ρούχων, των σεντονιών και του μαξιλαριού αλλά και η αλλαγή φίλτρων στο κλιματιστικό δρουν προληπτικά, βοηθώντας σε να απαλλαγείς από πιθανά ενοχλητικά συμπτώματα.

Εκτός των παραπάνω, προσοχή χρειάζεται στις ώρες που υπάρχει έξαρση γύρης, από τις 10 περίπου το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Φρόντισε λοιπόμ να μην αφήνεις ανοιχτά τα παράθυρα του σπιτιού στο διάστημα αυτό και προτίμησε να αερίσεις το σπίτι απογευματινές ή αρκετά πρωινές ώρες. Ακόμη και όταν οδηγείς, καλό θα ήταν να μην αφήνεις παράθυρα ανοιχτά, κάτι που θα ευνοούσε την είσοδο σκόνης μέσα στην καμπίνα του αμαξιού. Και φυσικά μην αμελείς

Τέλος, να θυμάσαι πως το τρίχωμα των κατοικιδίων είναι συλλέκτης σκόνης και γύρης γι΄αυτό φρόντισε να φοράς στο ζωάκι σου κάποιο ειδικό φορμάκι ή να το σκουπίζεις καλά με ένα βρεγμένο πανάκι κάθε φορά που το βάζεις μέσα στο σπίτι.

Κι αν τα συμπτώματα επιμένουν;

Στην περίπτωση αυτή η μόνη λύση είναι η λήψη κάποιου αντισταμινικού και η επίσκεψή σου σε κάποιο γιατρό που μπορεί να σε ενημερώσει για όλες τις εναλλακτικές, όπως για παράδειγμα κάποια θεραπεία απευαισθητοποίησης. Όπως και να έχει, εμείς σου ευχόμαστε καλό Φθινόπωρο!

http://www.womenonly.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.