Μύθοι και αλήθειες για τα ατυχήματα

Facebooktwitterpinterest

 

Μύθοι Αλήθειες
Η σοβαρότητα του τραυματισμού είναι ανάλογη της ζημιάς του οχήματος. Μελέτες που έχουν γίνει έδειξαν ότι σε ένα τροχαίο ατύχημα μπορεί να προκληθεί τραυματισμός στον αυχένα ακόμη και αν η ταχύτητα είναι χαμηλή , όπως 5 μίλια/ώρα. Ωστόσο, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να αντέξουν συχνά συντριβές με ταχύτητα από 10 μίλια/ώρα ή περισσότερο χωρίς να υφίστανται ζημιές. Οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν σε ταχύτητες κάτω των 25km/ώρα.

Μεθάμε πιο γρήγορα όταν πίνουμε στο αεροπλάνο. Το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα δεν αυξάνεται κατά την πτήση. Κατά συνέπεια, η κατανάλωση αλκοόλ στο αεροπλάνο, σε αντίθεση με το έδαφος, δεν οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα. Η λανθασμένη αντίληψη που επικρατεί, ότι ένα ποτό στον αέρα είναι ίσο με τρία στο έδαφος, θα μπορούσε να οφείλεται στις επιδράσεις της υποξίας κατά την πτήση – λιγότερο οξυγονωμένο συνθήκες λόγω της χαμηλής πίεσης και του υψηλού υψόμετρο – το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σωματικά συμπτώματα παρόμοια με μέθη (καθώς λιγότερο οξυγόνο κυκλοφορεί στον εγκέφαλο).
Η πιο ασφαλής θέση στο αεροπλάνο στην περίπτωση δυστυχήματος είναι κοντά στα φτερά ή στο πίσω μέρος της καμπίνας. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κάποιο μέρος του αεροσκάφους είναι ασφαλέστερο από κάποιο άλλο. Επίσης, είναι καλύτερο να ακούσουμε με προσοχή την ενημέρωση ασφαλείας πριν την απογείωση καθώς και τις ανακοινώσεις στη διάρκεια της πτήσης.
Αν πνίγεται ένα παιδί θα φωνάξει για βοήθεια Όταν ένας άνθρωπος πνίγεται δεν μπορεί να μιλήσει. Η ομιλία είναι μια λειτουργία συνδεδεμένη με την αναπνοή. Αν κάποιος δεν μπορεί να αναπνεύσει είναι αδύνατο να μιλήσει. Επίσης δεν υπάρχει χρόνος. Όταν πνίγεται ένα παιδί εναλλάξ θα βυθιστεί κάτω και στη συνέχεια θα βγει στην επιφάνεια του νερού. Ενώ είναι στην επιφάνεια θα πρέπει να εκπνεύσει και να εισπνεύσει πριν βυθιστεί και πάλι. Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να φωνάξει.
Η πιστωτική κάρτα επαρκεί για την ασφαλιστική κάλυψη κατά το ταξίδι. Μερικές πιστωτικές κάρτες ταξιδιού αλλά και κανονικές πιστωτικές κάρτες προσφέρουν προστασία στο ταξίδι ως κάρτες έκτακτων απολαβών. Ωστόσο, οι περισσότερες δεν παρέχουν πλήρη κάλυψη, όπως ένα τυποποιημένο πακέτο ταξιδιωτικής ασφάλισης. Αν ταξιδεύετε προς ένα υψηλού κινδύνου προορισμό ή προς τα αεροδρόμια απομακρυσμένων περιοχών, βεβαιωθείτε ότι το ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο της πιστωτικής σας κάρτας περιλαμβάνει την αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών, την ακύρωση του ταξιδιού και άλλα βασικά θέματα που μπορεί να προκύψουν. Σε πολλές περιπτώσεις, θα χρειαστεί να αγοράσετε πρόγραμμα εκτεταμένης κάλυψης για να βεβαιωθείτε ότι προστατεύεστε πλήρως για ολόκληρο το ταξίδι.

 

http://www2.keelpno.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.