Νέα επαναστατική μέθοδος ενάντια στη γήρανση

Facebooktwitterpinterest

Αυτόλογη Μεταμόσχευση Αυξητικών Παραγόντων

(Autologous transplantation of Growth Factors – PRP)

 Μια νέα επαναστατική μέθοδος ενάντια στην γήρανση έρχεται να αποδείξει ότι, όπως η φύση έτσι και ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αναγεννάται από το ίδιο του το βιολογικό υλικό. Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει στρέψει τις έρευνες για θεραπείες που αφορούν σοβαρές ασθένειες και χρόνιες παθήσεις αναζητώντας την λύση στα ίδια μας τα κύτταρα.

Τα βλαστοκύτταρα και η χρήση τους είναι το πιο σύγχρονο παράδειγμα στην ιατρική με όλο μεγαλύτερο πεδίο αποτελεσματικότητας σε ασθένειες που κάποτε θα ήταν μη αναστρέψιμες. Στην ουσία κινητοποιούνται οι ενδογενείς δυνάμεις του σώματός μας για την αναζωογόνηση του προσώπου μας χωρίς τη χρήση κανενός χημικού ή ξένου παράγοντα. Τη δύναμη αυτή του ανθρώπινου οργανισμού έρχεται τώρα να εκμεταλλευτεί η Δερματολογία χρησιμοποιώντας τον βιολογικό μας πλούτο ως όπλο ενάντια στην γήρανση του δέρματος. Ως Αυτόλογη Μεταμόσχευση Αυξητικών Παραγόντων PRP, θα ορίσουμε την ιατρική πράξη που εκμεταλλεύεται τα συστατικά που περιέχονται στο πλάσμα, το οποίο συλλέγει με απλό τρόπο ο αιμολήπτης και στη συνέχεια διαχωρίζει από το αίμα.

Η Αυτόλογη Μεταμόσχευση Αυξητικών παραγόντων είναι ιατρική πράξη που εφαρμόζεται από την Δερματολογία και την Ιατρική Αισθητική με σκοπό την αντιγήρανση.

Η μέθοδος PRP, που εφαρμόζεται στα ιατρεία Αντιγήρανσης, Medical AntiAging Centers (www.medicalantiagingcenter.gr), βασίζεται στην αξιοποίηση των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων, τα οποία προέρχονται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς.

Η μέθοδος PRP (Autologous Transplantation of Growth Factors-PRP), βασίζεται στην αξιοποίηση των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων, τα οποία  προέρχονται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς.

Η θεραπεία πραγματοποιείται μετά από αιμοληψία από περιφερική φλέβα σε ποσότητα ίση με αυτή μιας γενικής εξέτασης αίματος. Το αίμα φυγοκεντρείται σε ειδικό μηχάνημα, ώστε να διαχωριστεί σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Το πλάσμα από το φυγοκεντριθέν αίμα περιέχει τους αυξητικούς παράγοντες και χρησιμοποιείται ως υλικό έγχυσης.

Σε δεύτερο στάδιο απελευθερώνει τους αυξητικούς παράγοντες και ενεργοποιεί την κυτταρική αναγέννηση και την παραγωγή κολλαγόνου. Οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν τα ώριμα κύτταρα με σκοπό την γρήγορη ανταπόκριση του δέρματος για την αποκατάσταση των ιστών από οποιαδήποτε βλάβη.

Επίσης το πλάσμα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (αμινοξέα, λιπίδια, υδατάνθρακες, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λπ.) τα οποία είναι απαραίτητα για τη θρέψη και ανάπτυξη των ιστών.

Η αμιγώς ιατρική αυτή πράξη στοχεύει στο να ενεργοποιήσει και να επιταχύνει την φυσιολογική διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων του ίδιου του οργανισμού αποκλείοντας της χρήση “ξένου” υλικού με τον πιο ασφαλή τρόπο και χωρίς να τίθεται ενδεχόμενο απόρριψης του υλικού που χρησιμοποιείται, διότι προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό. Τα αποτελέσματα γίνονται σταδιακά ορατά σε 30 μέρες μέχρι 6 μήνες από την έγχυση.

Τα ιατρεία Medical Anti – Aging Centers παρακολουθώντας ανελλιπώς τις ιατρικές εξελίξεις στον τομέα της αντιγήρανσης εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια με απόλυτη ασφάλεια από εξειδικευμένους δερματολόγους την αυτόλογη μεταμόσχευση αυξητικών παραγόντων και έχει ήδη υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας επιβεβαιώνοντας τις εξελίξεις στην ειδικότητα αυτή της ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο της Αυτόλογης Μεταμόσχευσης Αυξητικών Παραγόντων στο site: www.medicalantiagingcenter.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.