Νέα επαναστατική μέθοδος ανίχνευσης του καρκίνου παχέος εντέρου με μία απλή εξέταση αίματος

Facebooktwitterpinterest

Αμερικανοί ερευνητές της εταιρείας ιατρικών εφαρμογών EDP Biotech Corporation , ανακοίνωσαν τα πρώτα προ-κλινικά αποτελέσματα από τη χρήση της μεθόδου ColoMarkerTM, η οποία βασίζεται σε μία απλή εξέταση αίματος.

Είναι γνωστό ότι όταν ο καρκίνος του παχέος εντέρου διαγνωστεί και αντιμετωπισθεί σε πρώιμα στάδια, περισσότερο από το 90% των ασθενών θα επιβιώσουν, ενώ σε πιό προχωρημένα στάδια το ποσοστό αυτό μειώνεται σε λιγότερο από 10%.

Η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου αυτή τη στιγμή γίνεται με εξετάσεις όπως η κολονοσκόπηση, ο βαριούχος υποκλυσμός ή η αξονική κολονογραφία που είναι δαπανηρές και αρκετά δυσάρεστες προς τον ασθενή.

Στίς προ-κλινικές μελέτες (2.370 δείγματα αίματος) η μέθοδος ColoMarkerTM ανίχνευσε με επιτυχία τα πρώιμα στάδια (Ι, ΙΙ και ΙΙΙ) του καρκίνου του παχέος εντέρου, με ακρίβεια που ξεπέρασε το 99%.

Η κλινική εφαρμογή της μεθόδου μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές και να εξοικονομήσει μεγάλο ποσοστό χρημάτων από τα συστήματα υγείας.

Η ερευνητική ομάδα της EDP Biotech Corporation προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει από το FDA την άδεια για κλινικές μελέτες, κάτι που είναι απαραίτητο προτού η μέθοδος εφαρμοστεί στην καθημερινή πράξη.

Πηγή: EDP Biotech Corporation

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.