Εκτομή Κύστης Κόκκυγος με Λέιζερ ή RF

Facebooktwitterpinterest

kokiggasΗ διαπυηθείσα κύστη κόκκυγος είναι φλεγμονή της περιοχής του κόκκυγα που προκαλεί πόνο και συχνά συνοδεύεται από εκροή υγρού μέσα από μικρές τρύπες στο δέρμα (συρίγγια). Το απόστημα της κύστης κόκκυγος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται γρήγορα με χειρουργική παροχέτευση και εκτομή της κύστεως για να αποφευχθεί η εξάπλωση της φλεγμονής προς το δέρμα (συρίγγια) ή ακόμα χειρότερα προς το κοκκυγικό οστούν.

 

Κατά την Εκτομή Κύστης Κόκκυγος με Λέιζερ ή RF, ο χειρουργός Σ.Κ.Χειρίδης ελέγχει πρώτα την πορεία του συριγγίου με χρήση ειδικής μελάνης Blue de methylene. Στη συνέχεια πραγματοποιεί ατρακτοειδή τομή γύρω από την κύστη που περιλαμβάνει όλη τη φλεγμαίνουσα περιοχή. Η κύστη αφαιρείται αναίμακτα με χρήση λέιζερ ή RF επί υγιών ιστών. Ο χώρος πλένεται με άφθονο φυσιολογικό ορρό. Επανελέγχεται η αιμόσταση με μονοπολική διαθερμία spray. Σε μερικές περιπτώσεις και εφόσον το επιτρέπουν οι τοπικές συνθήκες πραγματοποιείται ημίκλειστη μέθοδος κατά την οποία καθηλώνονται τα χείλη του τραύματος με πολλαπλές ραφές ώστε να επιταχυνθεί η επούλωση μετά την επέμβαση. Ειδάλλως το τραύμα αφήνεται ανοικτό, τοποθετείται ειδική βαζελινούχος γάζα με αντιβίωση και γίνεται επίδεση με γάζες.

Όταν ξυπνήσετε, μπορεί να αιθάνεστε λίγο ζάλη από τη νάρκωση. Κλείστε τα μάτια και αναπνέετε βαθιά. Θα μεταφερθείτε στην ανάνηψη μέχρι να συνέλθετε τελείως.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.