Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Κιρσοκήλης

Facebooktwitterpinterest

Σε περίπτωση που παρουσιάζετε κιρσοκήλη (παθολογική κατάσταση των σπερματικών φλεβών που πρήζονται και υπολειτουργούν) τότε είναι πιθανό ο ιατρός σας να συστήσει χειρουργική θεραπεία. Η κιρσοκήλη είναι συχνό πρόβλημα και προσβάλλει 15% όλων των ανδρών, ενώ ανευρίσκεται στο 40% των ανδρών με γνωστή υπογονιμότητα. Οι κιρσοκήλες συμβαίνουν συχνότερα στην αριστερή πλευρά.

 

Η χειρουργική αποκατάσταση κιρσοκήλης έχει σκοπό την επαναφορά της γονιμότητας. Η επέμβαση πραγματοποιείται λαπαροσκοπικά, δηλαδή μέσω 3 μικρών οπών στο κοιλιακό τοίχωμα διαμέτρου 0,5-1 cm ενώ υπάρχουν πολλές κλασσικές (ανοικτές) επεμβάσεις που χρησιμοποιούνται από μεγάλο αριθμό ιατρών που δεν έχουν εκπαιδευθεί στη λαπαροσκόπηση καθώς και σε περιπτώσεις ασθενών που δεν είναι εφικτή η λαπαροσκοπική τεχνική. Η Ρομποτική Αποκατάσταση Κιρσοκήλης αποτελεί εξέλιξη της λαπαροσκοπικής, πραγματοποιείται μέσω μίας τομής και πιθανώς προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενών.

Κατά τη Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Κιρσοκήλης, ο χειρουργός αφού αποκτήσει πρόσβαση στην κοιλιά και διοχετεύσει αέριο (διοξείδιο του άνθρακα) για να δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο εργασίας, θα εντοπίσει την κιρσοκήλη και θα παρασκευάσει τα σπερματικά αγγεία. Αφού αναγνωρίσει την αρτηρία και τις φλέβες θα προβεί στην απολίνωση (σφράγισμα) και διαχωρισμό των φλεβικών κλάδων που προκαλούν την κιρσοκήλη. Στη φάση αυτή ο χειρουργός Σ.Χειρίδης χρησιμοποιεί ειδικά κλιπ που “κλειδώνουν” επάνω στο αγγείο. Μετά την επιβεβαίωση της καλής κατάστασης της περιοχής, αφαιρούνται όλα τα εργαλεία και στη συνέχεια ο αέρας από τον χώρο εργασίας.Τα τραύματα ράβονται ενδοδερμικά και το δέρμα συμπλησιάζεται στην αρχική του θέση.

Όταν ξυπνήσετε, μπορεί να αιθάνεστε λίγο ζάλη από τη νάρκωση. Κλείστε τα μάτια και αναπνέετε βαθιά. Θα μεταφερθείτε στην ανάνηψη μέχρι να συνέλθετε τελείως.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.