Ποιά είναι η ραγάδα πρωτικού δακτυλίου

Πρωκτικές ραγάδες Facebooktwitterpinterest

Η ραγάδα πρωτικού δακτυλίου είναι μία γραμμοειδής πληγή στον πρωκτό που οφείλεται συνήθως σε τραυματισμό της περιοχής από πολύ σκληρά κόπρανα. Προκαλεί πόνο, έντονο σπασμό των μυών της περιοχής ή/και αίμα στις κενώσεις. Ο πόνος χειροτερεύει τη δυσκοιλιότητα και ο ασθενής μπαίνει σε ένα φαύλο κύκλο. Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τόσο ισχυρός που δεν αρκούν τα συντηρητικά μέτρα αντιμετώπισης (υπακτικά, υπόθετα, αλοιφές) και απαιτείται χειρουργική αφαίρεση. Η συνηθέστερη τεχνική που χρησιμοποιούμε είναι η Εκτομή Ραγάδος με χρήση RFή λέιζερ και η Μερική Πλάγια Σφιγκτηροτομή.

 

Κατά την επέμβαση ραγάδος, ο χειρουργός Σ.Κ.Χειρίδης τοποθετεί ειδικό πρωκτοσκόπιο για να ελέγξει την περιοχή. Με αυτή μπορεί και ανιχνεύει την ακριβή θέση της ραγάδος και ελέγχει για τυχόν άλλη συνυπάρχουσα παθολογία. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται χειρουργική αφαίρεση της ραγάδος. Ανευρίσκεται ο έσω σφιγκτήρας και κόβεται μερικώς ώστε να εξαλειφθεί ο έντονος σπασμός στην περιοχή. Τοποθετείται ειδικός αιμοστατικός σπόγγος και το τραύμα σκεπάζεται με γάζες.

Όταν ξυπνήσετε, μπορεί να αιθάνεστε λίγο ζάλη από τη νάρκωση. Κλείστε τα μάτια και αναπνέετε βαθιά. Θα μεταφερθείτε στην ανάνηψη μέχρι να συνέλθετε τελείως.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.