Ευρυαγγείες, 6 συχνές ερωτήσεις

Facebooktwitterpinterest
    • Οι ευρυαγγείες μετά τη θεραπεία υποτροπιάζουν;Oι ευρυαγγείες με όποιο τρόπο και αν αντιμετωπιστούν μπορεί να υποτροπιάσουν στο ίδιο ή και γειτονικά σημεία ειδικά στις γυναίκες που έχουν προδιάθεση και μετά από εγκυμοσύνη. Το ποσοστό υποτροπής ποικίλει (περίπου 20% στην 5ετία). Στις περιπτώσεις αυτές θα ήταν αρκετό 1-2 συμπληρωματικές συνεδρίες συντήρησης ανά 1-2 έτη.

  • Οι ευρυαγγείες πέρα από το αισθητικό πρόβλημα δημιουργούν άλλο πρόβλημα; Οι ευρυαγγείες συνήθως δεν δημιουργούν άλλο σοβαρότερο πρόβλημα πέρα από το αισθητικό και το ήπιο λειτουργικό πρόβλημα (μούδιασμα, κάψιμο, βάρος). Σε περίπτωση μεγάλων ευρυαγγειών που τραυματιστούν με αμβλύ ή αιχμηρό αντικείμενο μπορεί να δημιουργηθεί εκχύμωση ή μικρή αιμορραγία αντίστοιχα.

  • Υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες;Διάφοροι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών και ευρυαγγειών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται το οικογενειακό ιστορικό (κληρονομικότητα), η ηλικία, το φύλο, η εγκυμοσύνη, το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία, η έλλειψη κίνησης, η καθιστική ζωή και η ορθοστασία.

  • Πρόσφατα υποβλήθηκα σε σκληροθεραπεία. Μπορώ να κάνω ηλιοθεραπεία;Τυπικά, θα πρέπει να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία και την άμεση έκθεση στον ήλιο ειδικά τις μεσημβρινές ώρες τα πρώτα 24ωρα. Επίσης, επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας στις περιοχές που υποβλήθηκαν σε σκληροθεραπεία.

  • Είναι απαραίτητη η χρήση ελαστικής κάλτσας μετά τη σκληροθεραπεία;Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση ελαστικών καλτσών μέτριας συμπίεσης για πέντε έως δέκα ημέρες μετά την σκληροθεραπεία έχει ευεργετική δράση στο αισθητικό αποτέλεσμα. Συνεπώς, η σύσταση είναι να φοράει ο ασθενής τις κάλτσες για το χρονικό αυτό διάστημα.

  • Η σκληροθεραπεία κοστίζει πολύ;Το αντίθετο, είναι πολύ οικονομική. Επειδή, όμως, δεν μπορεί να προβλέψει κανείς πριν την έναρξη της θεραπείας τον ακριβή αριθμό των συνεδριών που θα απαιτηθούν η χρέωση είναι ανά συνεδρία.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.