Επίδομα Αεροθεραπείας – Χορήγηση επιδόματος αεροθεραπείας

Facebooktwitterpinterest

Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με την αρ. 872/74/29-11-2012 Απόφασή του και όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 16 του τροποποιημένου Κανονισμού Παροχών Υγείας του Οργανισμού (Φ.Ε.Κ. 3054/18-11-2012), ενέκρινε τη χορήγηση του επιδόματος αεροθεραπείας για το έτος 2012 στους ασφαλισμένους που πάσχουν από φυματίωση, καρκίνο των πνευμόνων ή πνευμονοκονίαση, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού), καθώς επίσης και οι υποβληθέντες σε μεταμόσχευση πνευμόνων, καρδιάς και ήπατος και οι πάσχοντες από πνευμονοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 67% από πνευμονική νόσο για το χρονικό διάστημα από 1/6ου έως 31/8ου.

Για την καταβολή του επιδόματος έκαστος, ως ανωτέρω, ασφαλισμένος θα πρέπει να προσκομίσει :

α) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 από την οποία να προκύπτει ότι δεν έλαβε και ούτε θα λάβει το επίδομα από άλλο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημόσιο κ.λ.π. και δεν έχει νοσηλευθεί σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα (κρατικό ή ιδιωτικό) άνω των σαράντα έξι (46) ημερών κατά το χρονικό διάστημα από 1/6ου έως 31/8ου

και

β) γνωμάτευση ιατρού Νοσοκομείου σχετικής με την πάθηση ειδικότητας από την οποία να πιστοποιείται η πάθηση και η συνέχιση της θεραπείας για την αποκατάσταση της υγείας τους κατά το χρονικό διάστημα ως ορίζεται ανωτέρω.

Για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, που πάσχουν από πνευμονοπάθεια, απαιτείται επιπλέον η υποβολή Απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής ή ΚΕ.Π.Α., από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας από πνευμονική νόσο.

Το ύψος του βοηθήματος καθορίστηκε στο ποσό των 200 €. Δεδομένου του επιδοματικού χαρακτήρα της εν λόγω παροχής, θέτουμε ως χρονική διάρκεια για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών εκ μέρους των ασφαλισμένων αμετάκλητα την 28-2-2013. Μετά την παρέλευση της ανωτέρω ημερομηνίας δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση για την καταβολή του εν λόγω επιδόματος.

Η καταβολή του επιδόματος αεροθεραπείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους θα πραγματοποιηθεί από τα Τμήματα Παροχών των εντασσομένων στον Ε.Ο.Π.ΥΥ. φορέων και τις Περιφερειακές Δ/νσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (για τους ασφαλισμένους του πρώην Ο.Π.Α.Δ.) και η καταβολή του θα γίνει με τη διαδικασία που έκαστος φορέας ακολουθεί για την απόδοση δαπανών προς τους ασφαλισμένους.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος του επιδόματος αεροθεραπείας έχει αποβιώσει μέσα στη χρονική περίοδο από 1/6/2012 έως 31/8/2012, παύει να υπάρχει το υφιστάμενο στο πρόσωπό του δικαίωμα και κατά συνέπεια, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν υποχρεούται να καταβάλει την παροχή αυτή, εφόσον με τον θάνατο του εκλείπουν οι λόγοι χορήγησής της.

1. Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε την εγκύκλιο για το Επίδομα Αεροθεραπείας.

2. Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε την εγκύκλιο που αφορά τις Διευκρινίσεις για το Επίδομα Αεροθεραπείας. (το επίδομα αεροθεραπείας το δικαιούνται και οι έμμεσα ασφαλισμένοι.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.