Πογωνοπλαστική

Facebooktwitterpinterest

Η Γενειοπλαστική, που ονομάζεται και πλαστική του πηγουνιού, είναι μια χειρουργική επέμβαση που έχει σκοπό να διαμορφώσει το πηγούνι είτε με αύξηση, τοποθετώντας ένα ένθεμα,είτε με ελάττωση. Πολλές φορές ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να προτείνει στον ασθενή και την Γενειοπλαστική μαζί με την Ρινοπλαστική με σκοπό την επίτευξη αρμονίας στο πρόσωπο, μια και το μέγεθοςτου πηγουνιού μπορεί να αλλάξει την εικόνα της μύτης (προφιλοπλαστική).

Η Γενειοπλαστική μπορεί να σας δώσει μια καλύτερη αρμονία στο πρόσωπο μαζί η χωρίς Ρινοπλαστική. Μαζί με τον πλαστικό χειρουργό θα καταλήξετε στο πλάνο της επέμβασης. Το Software της χειρουργικής προσομοίωσης (Computer Imaging) που διαθέτουμε στο ιατρείο όπως είπαμε δίνει αμέσως την εικόνα που θα έχετε μετά το χειρουργείο.

Η διαδικασία προς το χειρουργείο είναι η ίδια όπως στην ρινοπλαστική μια και τα δυο τμήματα του προφίλ αναλύονται μαζί.Εκεί θα δούμε αφού ελέγξουμε την σύγκλειση των δοντιών που είναι πολύ βασικό στην πρόταση που θα κάνουμε στην υποψήφια η στον υποψήφιο.Ενα μικρό πηγούνι διορθώνεται με ένα ενθεμα ενώ ένα μεγάλο πηγούνι η μια κακή σύγκλειση δοντιών απαιτεί κεφαλομετρική ανάλυση και πιθανά ορθογναθική χειρουργική.Πάντως αυτό που εχει σημασία στην συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό είναι η ανάλυση του προφίλ και κατόπιν να γίνουν οι προτάσεις.Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι μπορεί μεν ο πλαστικός χειρουργός να προτείνει αλλά η απόφαση το τι θα επιλέξει κάποιος είναι δική του.Γίνεται αναλυτική συζήτηση και συζητούνται ολοι οι παράμετροι.
Η διαδικασία επιλογής του κατάλληλου μεγέθους ενθέματος πηγουνιού

Στο ιατρείο έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάζουμε τα διάφορα sizers (δοκιμαστικά ενθέματα) να φωτογαρφίζουμε το υποψήφιο-α και στον υπολογιστή να αναλύουμε πιο μέγεθος θα ήταν προτιμότερο για την περίπτωση των. Τα δοκιμαστικά ενθέματα δίνουν την ευκαιρία τόσο σε εμάς όσο και στους ασθενείς να πάρουν μια εικόνα και να συν-αποφασίσουμε το καταλληλότερο μέγεθος.
Το πρόγραμμα προσομείωσης μας βοηθάει σε πολλές περιπτώσεις που μαζί με τα sizers ετοιμάζουμε την επέμβαση στο ιατρείο.
Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τα διάφορα μεγέθη με δοκιμαστικά ενθέματα:
pigounia

Η επέμβαση της γενειοπλαστικής διαρκεί από 30 λεπτά εως και 2 ώρες ανάλογα με το πρόβλημα.Η τομή γίνεται μέσα από το στόμα συνεπώς δεν υπάρχουν εξωτερική τομή.Η αναισθησία όταν εκτελείτε μόνο γενειοπλαστική είναι τοπική με sedation ενώ όταν συνδυάζεται με ρινοπλαστική είναι γενική.
Η νοσηλεία στην γενειοπλαστική είναι παραμονή στην κλινική λίγες ώρες ενώ όταν συνδυάζεται με ρινοπλαστική θα παραμείνει ο χειρουργημένος-η ένα βράδυ.

pigouni
pigouni2
Μετα την επέμβαση της γενειοπλαστικής τοποθετείτε ένα ειδικός επίδεσμος για 48 ώρες και συνήθως υπάρχει μια μικρή δυσφορία που υποχωρεί στα συνήθη παυσίπονα ένα μικρό μούδιασμα και τοπικό οίδημα.Τα ράμματα μέσα στο στόμα αφαιρούνται μετα από 6-7 ημέρες.Εν τω μεταξύ οι χειρουργημένοι τρώνε μαλακές τροφές και πλένουν το στόμα τους με αντισηπτικό διάλυμα για 10 ημέρες.

Η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετα από 6 ημέρες.Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως αλλά την τελική μορφή της γενειοπλαστικής θα την έχετε σε 4-6 εβδομάδες.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.