Το ΙΜΟΠ παρουσιάζει την ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης για Ουρολόγους,

Facebooktwitterpinterest

Το ΙΜΟΠ στην Συνάντηση Καινοτομίας, Εκπαίδευσης & Πολιτισμού στο ΝΟΗΣΙΣ

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 αρχίζει στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ η έκθεση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου «Το ΑΠΘ στο ΝΟΗΣΙΣ: Συνάντηση Καινοτομίας, Εκπαίδευσης & Πολιτισμού» η οποία λήγει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

Το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων μετέχει στην έκθεση παρουσιάζοντας την δημιουργία του, το www.imop.gr, μια  ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης για Ουρολόγους, επαγγελματίες υγείας και κοινού.

Η νέα ιστοσελίδα του ΙΜΟΠ βασίστηκε στην προσαρμογή στην Ουρολογία της πλατφόρμας ιατρικής εκπαίδευσης meducator, ένα ερευνητικό πρόγραμμα στο οποίο συνέπραξαν μερικά από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης, ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί οργανισμοί.

Για περιεχόμενο της ιστοσελίδας, χρησιμοποιήθηκε όλο το εκπαιδευτικό υλικό που είχε στην κυριότητά του το ΙΜΟΠ από την λειτουργία των κέντρων του (ΚΕ.Σ.Α.Υ. ,  ΜΜΟΠ ) τα τελευταία 15 χρόνια  αλλά και νέο υλικό που δημιουργήθηκε από επιστήμονες Ουρολόγους και ειδικούς της Πληροφορικής. Το υλικό περιλαμβάνει πλήθος διαφορετικών αρχείων. Video, παρουσιάσεις powerpoint, κείμενα, φωτογραφίες, infographics, χάρτες, πίνακες.

Στόχος είναι να εφαρμοστούν τα πρότυπα του elearning και να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί που να επιτρέπουν στους χρήστες να μοιραστούν γνώση, να ανακτήσουν, να επαναχρησιμοποιήσουν και να μοιραστούν εκπαιδευτικό υλικό.

H ολοκλήρωση της ιστοσελίδας περιλαμβάνει την πλήρη μετάφρασή της στην αγγλική γλώσσα.

Η έκθεση Καινοτομίας, Εκπαίδευσης & Πολιτισμού στο ΝΟΗΣΙΣ αποτελεί μια ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης τις ερευνητικές προσπάθειες, τα νέα προϊόντα και τις πρωτοποριακές εφαρμογές που αναπτύσσονται από τις ερευνητικές ομάδες του ΑΠΘ, καθώς και τις πιστοποιημένες και υψηλής ποιότητας εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται στο κοινό, από τα εργαστήρια του Αριστοτελείου οι οποίες καταγράφονται, για πρώτη φορά, στο νέο οδηγό εργαστηρίων της Επιτροπής Ερευνών.

Ένας από τους κυριότερους στόχους της εκδήλωσης είναι επίσης η επαφή του Αριστοτέλειου με τους κοινωνικούς, αναπτυξιακούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης, που στοχεύουν στη μελλοντική ανάπτυξη και σε αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τόπου, την επίλυση τοπικών προβλημάτων και την αναπτυξιακή του πορεία.

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και τα καινοτόμα «προϊόντα» αφορούν τομείς όπως Νέα Υλικά & Προηγμένες Τεχνολογίες, Ιατρική & Κτηνιατρική, Αρχαιολογία & Πολιτισμός, Αγροτική Ανάπτυξη & Τρόφιμα, Τηλεπικοινωνίες & Πληροφορική, Περιβάλλον & Ενέργεια, Εκπαίδευση & Γλωσσομάθεια και τέλος Student’s Corner.

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο http://www.rc.auth.gr/noesis/

Πληροφορίες-επικοινωνία

E: publicity@rc.auth.gr

τ. +30 2310 994013

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.