«HIV-AIDS & ΣΤΙΓΜΑ»

Facebooktwitterpinterest

Διάλεξη με θέμα: «HIV-AIDS & ΣΤΙΓΜΑ»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Ο τομέας Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College και ο τομέας Υγείας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σε συνεργασία με την ΜΚΟ PRAKSIS, εν’ όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, διοργανώνουν διάλεξη ενημέρωσης για το AIDS. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, στις 12:00, στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ (Βαλαωρίτου 9, 2ος όροφος).
Εισηγητές θα είναι η κα Στεφανία Πανταζή, Κοινωνική Λειτουργός – Συντονίστρια Προγραμμάτων Θεσσαλονίκης, PRAKSIS, ο κ. Αλέκος Καπρίνης, Ιατρός-Συντονιστής Προγράμματος της Δημόσιας Υγείας, PRAKSIS και η κα Ελένη Δημοπούλου, Ψυχολόγος Πολυιατρείου Θεσσαλονίκης, PRAKSIS.
Το AIDS αποτελεί μια πραγματική μάστιγα για την ανθρωπότητα. Ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, επειδή δυστυχώς ποτέ δεν διάβασαν, δεν άκουσαν, δεν ενημερώθηκαν για αυτό το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργήσει θύματα όχι μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες αλλά και στην Ευρώπη. Οι νέοι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το θέμα εφ’ όλης της ύλης.
Οι εισηγητές θα ενημερώσουν τους σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ αναλυτικά γύρω από το AIDS και τους τρόπους πρόληψης, ενώ θα γίνει ειδική αναφορά και στην αντιμετώπιση των φορέων του ιού από την κοινωνία, καθώς και στις ψυχολογικές επιπτώσεις που επιφέρει η διάγνωση της ασθένειας.
Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.
Η πρόληψη σώζει ζωές.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.