Αντιμετώπιση των ρυτίδων με Εμφυτεύματα

Αντιμετώπιση των ρυτίδων με Εμφυτεύματα Facebooktwitterpinterest

Υπάρχουν πολλά είδη εμφυτευμάτων στην αγορά, τα οποία είναι μόνιμα, ημιμόνιμα ή πλήρως διασπώμενα. Στην πάροδο του χρόνου έχει τεκμηριωθεί ότι τα πλήρως διασπώμενα υλικά, όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, είναι τα πλέον ασφαλή. Και αυτό γιατί δε διεγείρουν ανοσολογικά το δέρμα σε βάθος χρόνου και άρα δε δημιουργούνται κοκκιώματα (αντιαισθητικά οζίδια-εξογκώματα στα σημεία της θεραπείας)

Πως γίνεται η θεραπεία;

Με ένεση εισάγουμε το υλικό στην περιοχή που θέλουμε. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο. Μπορούμε απλώς να γεμίσουμε ρυτίδες ή να δώσουμε όγκο εκεί που απαιτείται. Επίσης μπορούμε να ενισχύσουμε τη φυσική συμμετρία του προσώπου, η οποία χάνεται με το χρόνο, και να βελτιώσουμε το περίγραμμά του. Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα.

Πονάει η θεραπεία;
Συνήθως είναι καλά ανεκτή θεραπεία. Σε ευαίσθητες περιοχές, όπως τα χείλη και περιστοματικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αναισθητική κρέμα ή αναισθησία στα ούλα σαν του οδοντιάτρου. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί υαλουρονικό οξύ που περιέχει μικρή ποσότητα αναισθητικού στην ίδια σύριγγα, οπότε η θεραπεία γίνεται καλύτερα ανεκτή.

Πως είναι το πρόσωπο μετά από τη θεραπεία;
Μπορεί να δημιουργηθούν κάποιες μελανιές ειδικά γύρω από το στόμα. Ήπια ευαισθησία ή κοκκινίλα μπορεί να υπάρχει στην περιοχή για 2-3 ημέρες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε make up αμέσως μετά από τη θεραπεία.

Πόσο κρατάει το αποτέλεσμα;
Εξαρτάται από την περιοχή. Συνήθως χρειάζεται επανάληψη ανά χρόνο, εκτός από τα χείλη που απαιτείται επανάληψη σε 6-9 μήνες.

Είναι ασφαλής η θεραπεία;
Το υαλουρονικό οξύ θεωρείται παγκοσμίως το πιο ασφαλές εμφύτευμα. Περιγράφονται σπάνια παρενέργειες στη θεραπεία. Αλλεργία μπορεί να συμβεί εξαιρετικά σπάνια (0,3/15000 του γενικού πληθυσμού), για αυτό δεν απαιτείται τεστ πριν από τη θεραπεία.

Πότε αντενδείκνυται;
Αν έχει παρουσιαστεί αντίδραση σε προηγούμενη θεραπεία πρέπει να αναφερθεί και κρίνοντας τη σοβαρότητά της να αποφασίσουμε αν επιτρέπεται να γίνει επανάληψη.
Χρειάζεται προσοχή αν έχουν γίνει θεραπείες πριν και δε γνωρίζετε τι υλικό έχει χρησιμοποιηθεί. Αν έχουν μπει στο δέρμα κάποια μόνιμα ή ημιμόνιμα υλικά η χρήση του υαλουρονικού στην ίδια περιοχή μπορεί να προκαλέσει εμφάνιση κοκκιωμάτων από το παλαιότερο υλικό. Για αυτό πάντα να ξέρετε τι τύπος εμφυτεύματος χρησιμοποιείται.

Νέες εξελίξεις – Θεραπεία με μικροκάννουλες
Μια συναρπαστική εξέλιξη στις εφαρμογές με υαλουρονικό οξύ είναι η χρήση μικροκάννουλας, δηλαδή μιας ατραυματικής βελόνας με στρογγυλεμένη μύτη που δεν τρυπάει τους ιστούς. Αυτό προσφέρει μεγάλη ασφάλεια στη θεραπεία και ελαχιστοποίηση των εκχυμώσεων (μελανιών) που μπορεί να συμβούν. Επίσης το αποτέλεσμα είναι πιο ομοιόμορφο, πιο φυσικό και κρατά περισσότερο.

Υγρό FACELIFT
ονομάζουμε την αποκατάσταση του όγκου του προσώπου με τη χρήση εμφυτευμάτων (στο ιατρείο χρησιμοποιούνται υαλουρονικό οξύ και υδροξυαπατίτης). Όσο μεγαλώνουμε χάνεται το λίπος του προσώπου , ειδικά κάτω από τα μάτια και στις παρειές με αποτέλεσμα το πρόσωπο να κρεμάει, το περίγραμμα να χαλαρώνει, να εμφανίζονται σακούλες κάτω από τα μάτια και έτσι να δείχνουμε κουρασμένοι. Αποκαθιστώντας λοιπόν αυτό το έλλειμμα όγκου με μικροκάννουλες σηκώνουμε το δέρμα, ανορθώνουμε το περίγραμμα και κρύβουμε τις σακούλες των ματιών. Αποτέλεσμα μια πιο νεανική εμφάνιση.
Αντιμετώπιση των ρυτίδων με Εμφυτεύματα
πρίν
Αντιμετώπιση των ρυτίδων με Εμφυτεύματα
μετά

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.