Η Sanofi και η T1D Exchange ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την μελέτη καταγραφής TEENs

Facebooktwitterpinterest

Η Sanofi και η T1D Exchange εγκαινιάζουν μία παγκόσμια μελέτη για τη διερεύνηση των παραγόντων που συμβάλλουν στη βέλτιστη φροντίδα νέων ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.

Παρίσι, Γαλλία, και Βοστώνη, Μασαχουσέτη, – 14 Νοεμβρίου, 2012 – Η Sanofi και η T1D Exchange, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με εστίαση στον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, ανακοίνωσαν, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, τη συνεργασία τους για την μελέτη καταγραφής TEENs. Ο σκοπός της μελέτης είναι να προσφέρει μια σε βάθος κατανόηση σχετικά με τον τρόπο ζωής των παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, καθώς και να διατυπώσει συστάσεις σχετικά με την καλύτερη διαχείριση της νόσου και τη βελτίωση της έκβασής της.
Η TEENs, της οποίας η πλήρης ονομασία της είναι «Παγκόσμια διασταυρούμενη Μελέτη Καταγραφής κατά τη διάρκεια του 2012 του Γλυκαιμικού Ελέγχου και της Ποιότητας Ζωής σε παιδιά, εφήβους και νέους ενήλικες με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1» , είναι μια πολυεθνική, διασταυρούμενη μελέτη παρατήρησης που θα αξιολογήσει το ποσοστό ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, ηλικίας από 8 έως 25 ετών, με επαρκή γλυκαιμικό έλεγχο με κριτήριο τα επίπεδα της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c). Τα δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία θα περιλαμβάνουν αξιολόγηση της ποιότητας ζωής και της συναισθηματικής κατάστασης, της σχέσης μεταξύ γλυκαιμικού ελέγχου και ποιότητας ζωής καθώς και την επίδραση παραγόντων, όπως η ιατρική περίθαλψη, στις δύο αυτές μετρήσεις.

“Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε νεαρά άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, χρειάζεται να μάθουμε τον ακριβή τρόπο της καθημερινής ζωής τους με τη νόσο. Στόχος μας με τη μελέτη TEENs είναι να εξετάσουμε πώς κλινικοί παράγοντες, όπως ο γλυκαιμικός έλεγχος, επιδρούν στην ποιότητα ζωής της ιδιαίτερα ευαίσθητης ομάδας νεαρών ατόμων με Διαβήτη τύπου 1 “ δήλωσε ο Riccardo Perfetti, MD, Vice President Medical Affairs, Global Diabetes της Sanofi. “Η μελέτη TEENs αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της αδιάλειπτης δέσμευσης της Sanofiγια να γίνει καλύτερα κατανοητό ποια είναι η βέλτιστη φροντίδα των ατόμων με Διαβήτη τύπου 1.”

Η μελέτη TEENs θα συμπεριλάβει περισσότερα από 7.000 άτομα με διαβήτη Τύπου 1 σε 20 χώρες, με ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της τυπικής ιατρικής περίθαλψης σε κάθε χώρα. Στις ΗΠΑ, η Sanofi συνεργάζεται με την T1D Exchange για την εισαγωγή νεαρών συμμετεχόντων στη μελέτη και την διεξαγωγή της μελέτης. Παγκοσμίως, η Sanofi συνεργάζεται με διάφορα κλινικά κέντρα, νοσοκομεία και επαγγελματίες υγείας.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τη Sanofi και τη μελέτη TEENs με το εκτεταμένο δίκτυο κλινικών κέντρων της T1D Exchange στις ΗΠΑ. Μας τιμά επίσης το γεγονός ότι έχουμε αναγνωριστεί από τη Sanofi ως πρότυπο κέντρο διεξαγωγής κλινικών μελετών (Center of Excellence),” δήλωσε ο Dana Ball, CEO και Συνιδρυτής της T1D Exchange. “Αυτή η συνεργασία δείχνει τη μοναδική αποτελεσματικότητα και τις δυνατότητες που είναι δυνατό να προκύψουν από τέτοιου είδους συνεργασίες για την αξιοποίηση κλινικών δεδομένων..”

Τα δεδομένα για την κλινική μελέτη TEENs θα συλλέγονται από επαγγελματίες υγείας, γονείς ή κηδεμόνες, και ασθενείς. Στα αναμενόμενα αποτελέσματα περιλαμβάνονται ο προσδιορισμός προγνωστικών παραγόντων για τον γλυκαιμικό έλεγχο και τις οξείες επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, η βαθύτερη κατανόηση των ανικανοποίητων αναγκών των νέων ατόμων με Διαβήτη Τύπου 1 στις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, η καταγραφή των σχημάτων χορήγησης ινσουλίνης στα νεαρά άτομα με διαβήτη τύπου 1 και η περιγραφή της μετάβασης αυτών των ατόμων από υπηρεσίες παιδιατρικής φροντίδας σε υπηρεσίες περίθαλψης ενηλίκων.

Αποτελέσματα από τη μελέτη TEENs θα παρουσιαστούν σε επιστημονικά συνέδρια στη διάρκεια του 2013 και του 2014.

Σχετικά με το Διαβήτη
Ο Διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος, που εμφανίζεται σε ένα άτομο όταν το πάγκρεας δεν παράγει επαρκή ποσότητα ινσουλίνης (η ορμόνη που ρυθμίζει τη συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα), ή ο οργανισμός του αδυνατεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη που παράγει, ή και τα δύο. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε αυξημένες συγκεντρώσεις γλυκόζης στο αίμα (υπεργλυκαιμία). Με την πάροδο του χρόνου, η μη ελεγχόμενη υπεργλυκαιμία οδηγεί στις μακροαγγειακές και μικροαγγειακές επιπλοκές του Διαβήτη. Οι μακροαγγειακές επιπλοκές, οι οποίες προσβάλλουν τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία, περιλαμβάνουν το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το εγκεφαλικό επεισόδιο και την περιφερική αγγειοπάθεια. Οι μικροαγγειακές επιπλοκές προσβάλλουν τα μικρά αιμοφόρα αγγεία των οφθαλμών (αμφιβληστροειδοπάθεια), των νεφρών (νεφροπάθεια) και των νεύρων (νευροπάθεια). Περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν σήμερα από Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, ενώ και η επίπτωση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό. Σήμερα, σχεδόν 348 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως έχουν Σακχαρώδη Διαβήτη.


Σχετικά με τη T1D Exchange

Η T1D Exchange είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με αποστολή να βελτιώνει τις συνέπειες στην ζωή των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη Τύπου 1, επιταχύνοντας την ανακάλυψη νέων προσεγγίσεων στην έρευνα και ανάπτυξη. Συνδέει τους διαφορετικούς εταίρους γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, συνδυάζοντας την παραδοσιακή κλινική έρευνα με τα αναπτυσσόμενα πεδία της πληροφορικής της υγείας και της κοινωνικής δικτύωσης.

Η T1D Exchange αναπτύχθηκε ως μία λύση για να ξεπεραστούν οι φραγμοί και οι ανεπάρκειες στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης για τον Σακχαρώδη Δβήτη τύπου 1. Αποτελεί μία εξατομικευμένη πλατφόρμα διερεύνησης που βασίζεται στην πληροφορική της υγείας: η T1D Exchange αποτελείται από το Glu, έναν διαδραστικό δικτυακό τόπο για άτομα με διαβήτη τύπου 1 και παρόχους κλινικής φροντίδας,με δυνατότητες για πρόσβαση μέσω κινητής τηλεφωνίας, ένα δίκτυο 69 κλινικών στις Ηνωμένες Πολιτείες• και μία τράπεζα που διατηρεί βιολογικό δείγμα ασθενών με σχολιασμό κλινικών δεδομένων. Η T1D Exchange ιδρύθηκε το 2011 χάρη σε μια δωρεά του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Leona M. και Harry B. Helmsley. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.t1dexchange.org.

Σχετικά με τον Τομέα Διαβήτη της Sanofi
Η Sanofi αγωνίζεται να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, προσφέροντάς τους καινοτόμες, ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες λύσεις. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα τη βασική ινσουλίνη glargine και τη γευματική ινσουλίνη glulisine, καθώς και τη σουλφονυλουρία γλιμεπιρίδη, η οποία χορηγείται από του στόματος μία φορά την ημέρα σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2.

Προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα για την αντιμετώπιση του διαβήτη, η Sanofi διαθέτει επίσης καινοτόμες συσκευές, μέτρησης και παρακολούθησης της γλυκόζης αίματος. Στις ουσίες που βρίσκονται σε ερευνητικό στάδιο περιλαμβάνεται η ενδεχομένως πρώτη αναγεννητική θεραπεία για τον διαβήτη, καθώς και ένας χορηγούμενος μία φορά την ημέρα ενέσιμος αγωνιστής του GLP-1 που θα χρησιμοποιείται μόνος του ή σε συνδυασμό με βασική ινσουλίνη και/ή σε συνδυασμό με από του στόματος αντιδιαβητικά φάρμακα.

Σχετικά με τη Sanofi
Η Sanofi κατέχει ηγετική θέση στον Τομέα της Υγείας παγκοσμίως, με πολυδιάστατη δραστηριότητα, ανακαλύπτοντας, αναπτύσσοντας και παρέχοντας θεραπευτικές λύσεις εστιασμένες στις ανάγκες των ασθενών. Η Sanofi διαθέτει ισχυρή παρουσία στον Tομέα της Yγείας, με 7 πλατφόρμες ανάπτυξης: ολοκληρωμένες λύσεις για το Διαβήτη, εμβόλια για ανθρώπινη χρήση, καινοτόμα φάρμακα, καταναλωτικά προϊόντα υγείας, αναδυόμενες αγορές, κτηνιατρικό τομέα και τη Genzyme. Η Sanofi είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Παρισιού και της Νέας Υόρκης.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.