Κλιματικές αλλαγές, Ακραία καιρικά φαινόμενα, Επιδράσεις στην υγεία

Κλιματικές αλλαγές, Ακραία καιρικά φαινόμενα, Επιδράσεις στην υγεία Facebooktwitterpinterest

ΗΜΕΡΙΔΑ: «Κλιματικές αλλαγές, Ακραία καιρικά φαινόμενα, Επιδράσεις στην υγεία:

Ο ρόλος της εκπαίδευσης»

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Οι κλιματικές αλλαγές, τα ολοένα  αυξανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα και σχέση μεταξύ τους, οι επιδράσεις στην δημόσια υγεία, την κοινωνία και ο ρόλος της ενημέρωσης, ήταν  το θέμα  της ημερίδας με τίτλο Climate Changes, Extreme Weather Events, Impact on Health: The role of education” που πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» που οργανώθηκε από το ΠΜΣ ”Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην υγεία» (MSc: “Environment and Health. Capacity building for decision making”), της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ομιλητές ήταν οι: ο Δρ. Φιλοσοφίας κ. Κωνσταντίνος Καλαχάνης με θέμα «Η ανθρώπινη δραστηριότητα και το φυσικό περιβάλλον: Μια φιλοσοφική προσέγγιση», ο Δρ. Μιχάλης Πετράκης,  τ.Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, που αναφέρθηκε στις «Κλιματικές αλλαγές, ακραία καιρικά φαινόμενα. Συνδέονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου;», ο Καθηγητής κ. Luc Hens, καθηγητής  του  Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών, που ανέπτυξε «τον ρόλο της  ευαισθητοποίησης στις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στο περιβάλλον, στην ανθρώπινη υγεία και στην οικολογική δικαιοσύνη», η Αν. Καθ. της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κ. Π. Νικολοπούλου-Σταμάτη που παρουσίασε την  «Περιβαλλοντική υγεία στα πλαίσια του Ρίο+20», και η κ. Παναγιώτα Γκογκόση, Βιολόγος-εκπαιδευτικός  και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ, που ανέλυσε τα αποτελέσματα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε Γυμνάσιο της Δραπετσώνας. Ο τίτλος της ομιλίας της ήταν η «Ευαισθητοποίηση: ο ρόλος της εκπαίδευσης, τα βήματα προς την μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα».

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού, κατά την διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε η άμεση αναγκαιότητα και ο σημαίνων ρόλος της  εκπαίδευσης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στις κλιματικές αλλαγές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την επίδρασή τους στην υγεία.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.