ΚΗΛΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Facebooktwitterpinterest

Το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών (κήλη των αθλητών), είναι μια πολύ γνωστή πάθηση που αντιμετωπίζουν αρκετοί επαγγελματίες αθλητές με πόνους στη βουβωνική χώρα, που τους αναγκάζει συχνά να εγκαταλείπουν ακόμη και την καριέρα τους.
Ο Δρ.  Κωνσταντινίδης και η ομάδα του έχουν πραγματοποιήσει  πάνω από 12.000  επιτυχείς λαπαροσκοπικές και ρομποτικές επεμβάσεις όλων των ειδών. Πολλές εκατοντάδες εξ αυτών σε Έλληνες και ξένους αθλητές, που έπασχαν από το «Σύνδρομο Κοιλιακών προσαγωγών» ή όπως αλλιώς αποκαλείται Κήλη των Αθλητών.  Μεταξύ των  κορυφαίων  Ελλήνων αθλητών που έχει χειρουργήσει ο Δρ Κωνσταντινίδης είναι οι μπασκετμπολίστες  Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Τσαρτσαρής, Δημήτρης Παπανικολάου, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Στέλιος Γιαννακόπουλος, όταν έπαιζε στην Αγγλία, ο Mathew Derbyshire κ.α. Για την αναίμακτη και ανώδυνη αυτή τεχνική που εφαρμόζει στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, εδώ και αρκετά χρόνια, ο Δρ. Κωνσταντινίδης έχει βραβευθεί σε διεθνή συνέδρια Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής, λόγω των άριστων αποτελεσμάτων και των μηδαμινών επιπλοκών των αθλητών που έχει χειρουργήσει.
Η μέθοδος αυτή, πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων που έχει, δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερο  από  το 97% των χειρουργημένων αθλητών να επανέρχονται μετά από 4-6 εβδομάδες στις κανονικές αθλητικές τους δραστηριότητες σε αντίθεση με τις περιπτώσεις επέμβασης ανοιχτής χειρουργικής που οι αθλητές χρειάζονται 3-4 μήνες.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.