Οι Έλληνες φοβούνται να ζητήσουν αναρρωτική άδεια για να μην απολυθούν

Οι Έλληνες φοβούνται να ζητήσουν αναρρωτική άδεια για να μην απολυθούν Facebooktwitterpinterest

Επικίνδυνη και για την υγεία των εργαζομένων αποδεικνύεται η κρίση, αφού ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που πάσχουν από ρευματοειδείς και μυοσκελετικές παθήσεις δε ζητούν αναρρωτική άδεια γιατί φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το Έθνος, στο ένθετο Υγεία, η Ελλάδα έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά αναρρωτικών αδειών στην Ευρώπη, καθώς μόλις το 14% παίρνει άδεια για λόγους υγείας, όταν στην Ευρώπη το ίδιο ποσοστό ανέρχεται σε 22%

Στα πλαίσια της πρώτης Πανελλήνιας Συνάντησης των συλλόγων ατόμων με αρθρίτιδα, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Εταιρίας Αντιρευματικού Αγώνα, κάλεσαν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρουσιάσει ένα Εθνικό Σχέδιο για την πρόληψη των ρευματολογικών παθήσεων.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που επικαλείται το Έθνος Υγεία , το να χάσει κάποιος τη δουλειά του έχει άμεσο αντίκτυπο στη υγεία του, ενώ αυξάνει την θνησιμότητα. Συγκεκριμένα, τα άτομα που απολύθηκαν ή συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα είχαν χειρότερη εξέλιξη στην υγεία τους από εκείνους που συνέχιζαν να εργάζονται.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των προτύπων φροντίδας των ασθενών, οι αρμόδιοι φορείς, ζητούν από το Υπουργείο Υγείας, να δημιουργηθεί ένα θεσμικό όργανο αποτελούμενο από άτομα με χρόνιες παθήσεις, το οποίο θα ελέγχει τις συνθήκες περίθαλψης στα νοσοκομεία και τις κλινικές.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.