Συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Facebooktwitterpinterest

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Du Qiwen.

Το κύριο θέμα της συνομιλίας τους υπήρξε το ενδιαφέρον της Κίνας για συνεργασία με την Ελλάδα σε επίπεδο τεχνογνωσίας και επενδύσεων. Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι μπορούν να υπάρξουν από κοινού επενδυτικές προτάσεις σε τρίτες χώρες, ενώ υπογραμμίστηκε ο καίριας σημασίας γεωστρατηγικός ρόλος τον οποίο η πατρίδα μας διαδραματίζει στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα μνεία έγινε τόσο στην πρόοδο η οποία συντελείται σε όλους τους τομείς κατά το τελευταίο τρίμηνο παρά τις αντίξοες δημοσιονομικές συνθήκες, όσο και στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας, ενώ διαπιστώθηκε από κοινού η ανάγκη ενδυνάμωσης της επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες και διαμόρφωσης συγκεκριμένης ατζέντας συνεργασίας.

Στη συνέχεια ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προσκάλεσε τον Υπουργό Υγείας να παραστεί στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου με τίτλο: «18th International Seminar of The International Association of Surgeons, Gastroenterologists & Oncologistis» την ερχόμενη Πέμπτη (στις 25 Οκτωβρίου), πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή, προκειμένου να υπογραμμιστεί η διάθεση και προοπτική συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της σαρανταετούς διπλωματικής παρουσίας της Κίνας στην Ελλάδα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.