«Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη»,

«Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη», Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.) διοργάνωσε την τέταρτη κατά σειρά Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη», την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, στη Λάρισα, υπό την Αιγίδα του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Shire Hellas.

Η επιστημονική κοινότητα της Θεσσαλίας ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ. και μεγάλος αριθμός επιστημόνων από τα Νοσοκομεία Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, προσήλθε και παρακολούθησε τις ομιλίες.

Παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κος Ιωάννης Μακρυγιάννης και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κος Κωνσταντίνος Καραμπάτζας. Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας παραβρέθηκε η κα Δήμητρα Παππά, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, η οποία μετέφερε το χαιρετισμό του Προέδρου κου Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου.

Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση στα σύγχρονα δεδομένα και στις εξελίξεις συγκεκριμένων Σπάνιων Παθήσεων. Το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων αποτυπώθηκε από το αμείωτο ενδιαφέρον με το οποίο το ακροατήριο συμμετείχε σε όλες τις παρουσιάσεις.

Τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ. Δρ. Αντώνης Αυγερινός, Φαρμακοποιός, ο οποίος στην εισαγωγική ομιλία του για τις Σπάνιες Παθήσεις και τα Ορφανά Φάρμακα παρουσίασε το προφίλ της Επιστημονικής Εταιρείας, τους σκοπούς και στόχους της. Επίσης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους επιστήμονες με εμπειρία ή ερευνητικό έργο στο πεδίο των Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων, να εγγραφούν στην Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ. και να συμβάλουν στην προσπάθειά της για καλύτερα ενημερωμένους Έλληνες ιατρούς, περισσότερες και πιο έγκυρες διαγνώσεις.

Η επιμέρους θεματολογία αναπτύχθηκε από τους εξειδικευμένους ιατρούς:
(α) Νικόλαο Κουτσοστάθη, Αλλεργιολόγο του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ο οποίος αναφέρθηκε στο Κληρονομικό Αγγειοοίδημα και την προσπάθεια καταγραφής του στην Ελλάδα.

(β) Δημήτριο Ζαφειρίου, Καθηγητή Παιδιατρικής Νευρολογίας – Αναπτυξιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Α΄ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ. Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης, για το Σύνδρομο Hunter.

(γ) Αιμίλιο Ανδρίκο, Νεφρολόγο, Διευθυντή Νεφρολογικής Κλινικής Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», για τη Νόσο Fabry.

(δ) Παναγιώτη Τσαφταρίδη, Αιματολόγο, Διευθυντή ΕΣΥ, Αιματολογική Κλινική, Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας, για τη Νόσο Gaucher.

Πρόεδρος και Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κος Αναστάσιος Γερμενής, Καθηγητής Ανοσολογίας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κος Γερμενής κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης επεσήμανε ότι ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική συνάντηση με ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε την Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ. για τη διοργάνωση αυτή.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.