ΕΟΠΥΥ: Αποζημίωση μετακίνησης νεφροπαθών για τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΕΟΠΥΥ: Αποζημίωση μετακίνησης νεφροπαθών για τους καλοκαιρινούς μήνες. Facebooktwitterpinterest

ΕΟΠΥΥ: Αποζημίωση μετακίνησης νεφροπαθών για τους καλοκαιρινούς μήνες. Για δύο (οποιουσδήποτε) από τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, καταβάλλονται στους νεφροπαθείς δαπάνες μετακίνησης από € 400 από τον τόπο προσωρινής διαμονής τους προς το πλησιέστερο κέντρο αιμοκάθαρσης με την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Για τις μετακινήσεις των νεφροπαθών εξακολουθεί να ισχύει και για τους καλοκαιρινούς μήνες η προϋπόθεση έγκρισης από το ΑΥΣ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικής λίστας της ΠΟΝ, που θα αφορά τους μετακινούμενους αιμοκαθαρόμενους ασφαλισμένους του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, και θα υποβληθεί με ευθύνη της Ομοσπονδίας στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου, προκειμένου για την λήψη της σχετικής έγκρισης, για την οποία εν συνεχεία θα ενημερωθούν όλες οι υπηρεσίες των εντασσομένων φορέων για την απόδοση των σχετικών δαπανών.

Επιπλέον αυτών κρίνεται σκόπιμη η υποβολή, εκ μέρους των αιμοκαθαρομένωνΥπεύθυνης Δήλωσης στην οποία θα δηλώνεται ο τόπος προσωρινής διαμονής του,καθώς και το ακριβές χρονικό διάστημα αυτής, θεωρημένη από δημόσια αρχή, όπως και σχετικής βεβαίωσης του Δ/ντή της Μ.Τ.Ν. ή Μ.Χ.Α. στην οποία θα αιμοκαθάρεται (για τους δύο καλοκαιρινούς μήνες) από την οποία θα προκύπτει η ύπαρξη θέσεως και η αποδοχή του αιμοκαθαρόμενου για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.Η υποβολή των δικαιολογητικών καθώς και η πληρωμή των σχετικών δαπανών, για τους μήνες προσωρινής διαμονής, θα πραγματοποιείται από τις υπηρεσίες των εντασσομένων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. φορέων που γίνεται και τους υπόλοιπους μήνες και θα πραγματοποιηθεί μία φορά μετά το τέλος της θερινής περιόδου και την έγκριση της σχετικής λίστας από το ΑΥΣ.

Διευκρινίζουμε ότι, όπου αναφέρουμε απόσταση άνω ή κάτω των 42 χιλιομέτρων εννοούμε την απόσταση από την οικία του ασφαλισμένου προς τη Μ.Τ.Ν. ή Μ.Χ.Α.και όχι τη συνολική απόσταση μετ΄ επιστροφής.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα η υπηρεσία μας θα είναι σε θέση να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. επικαιροποιημένο κατάλογο των Μ.Χ.Α. και Μ.Τ.Ν καθώς και των Μ.Τ.Ν. Κρατικών Νοσοκομείων, προκειμένου οι Περιφερειακές Υπηρεσίες να προβαίνουν σε διαπιστώσεις των κοντινότερων με την οικία του ασφαλισμένου μονάδων.
http://www.nextdeal.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.