ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Facebooktwitterpinterest

To Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισμού Ελλάδος σας ανακοινώνει την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής σειράς σεμιναρίων ιατρικού βελονισμού.

Το διετές πρόγραμμα σεμιναρίων απευθύνεται αποκλειστικά σε ιατρούς και οδοντίατρους.
Κύριο χαρακτηριστικό των σεμιναρίων είναι ότι, χωρίς να παραβλέπεται η παράδοση, η διδασκαλία στηρίζεται στις σύγχρονες νευροφυσιολογικές και νευροενδοκρινολογικές αρχές που διέπουν τη δράση του βελονισμού. Παράλληλα, ο γιατρός εκπαιδεύεται στις αρχές της ασφαλούς χρήσης των βελονών και ενημερώνεται, με κριτική στάση, για όλες τις μελέτες που δημοσιεύονται στη διεθνή βιβλιογραφία. Ο επιστημονικά τεκμηριωμένος βελονισμός (Evidence Based Acupuncture) αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο όλου του προγράμματος. Ο κύκλος εκπαίδευσης είναι διετής (300 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης) και περιλαμβάνει 10 σεμινάρια ανά έτος. Κάθε ένα από αυτά διαρκεί 15 εκπαιδευτικές ώρες και πραγματοποιείται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες. Οι 300 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης που απαιτούνται για την απόκτηση του διπλώματος ιατρικού βελονισμού, είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, εξασφαλίζοντας την άρτια επιστημονική κατάρτιση των Ελλήνων ιατρών βελονιστών.
Στο ανανεωμένο πρόγραμμα προστέθηκαν δύο επιπλέον μετεκπαιδευτικά σεμινάρια (30 ώρες – ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά), με αναγνωρισμένους και έγκριτους ομιλητές, όπως ο Prof. Thomas Lundeberg, καθηγητής νευροφυσιολογίας του πανεπιστημίου Karolinska της Στοκχόλμης, ο Dr Raphael Nogier από το Groupe Lyonnais d’Etudes Medicales της Γαλλίας και ο Dr Mike Cummings, ιατρικός διευθυντής και υπεύθυνος εκπαίδευσης της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού.

Υπάρχει πλήρης βιβλιογραφική και οπτικοακουστική κάλυψη. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σεμιναρίων αποδίδεται πιστοποιητικό και οι συμμετέχοντες εγγράφονται ως τακτικά μέλη των Ιατρικών Εταιρειών Βελονισμού, που αναγνωρίζονται από την ICMART.

Η ICMART (International Council for Medical Acupuncture and Related Techniques) αποτελεί τον παγκόσμιο επιστημονικό φορέα γαι τον Ιατρικό Βελονισμό, με έδρα τις Βρυξέλλες. Μέλη της είναι ιατρικές επιστημονικές εταιρείες βελονισμού από όλο τον κόσμο.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν ιατροί κάθε ειδικότητας (ειδικοί και ειδικευόμενοι), καθώς επίσης και οδοντίατροι. Δεκτοί γίνονται και πτυχιούχοι της ιατρικής ή οδοντιατρικής σχολής.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
29 – 30 Σεπτεμβρίου 2012, συγχρόνως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
1 Μαΐου 2012

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

ΑΘΗΝΑ: ALEXANDROS HOTEL,
Τιμολέοντος Βάσσου 8, 115 21 Αθήνα, πλησίον Μεγάρου Μουσικής

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: GRAND HOTEL PALACE,
Μοναστηρίου 305 – 307, 546 28 Θεσσαλονίκη

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Σάββατο: 10.00 – 14.00 και 15.00 – 19.00
Κυριακή: 09.00 – 13.00
Στα διαλείμματα προσφέρεται καφές

Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν δωρεάν σημειώσεις με το εποπτικό υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2310 868117 & 2310 911966 ή να μπείτε στην ιστοσελίδα μας www.acupuncture.gr, email: info@acupuncture.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.