Υπεξάρθρημα της κεφαλής της κερκίδας

Facebooktwitterpinterest

Τι πρέπει να προσέχετε

Εξάρθρωση του αγκώνα ή του ώμου συμβαίνει συχνά στα μικρά παιδιά. Το υπεξάρθρημα είναι μία πραγματική και αρκετά συνηθισμένη πάθηση, η οποία επισήμως αποκαλείται υπεξάρθρημα της κεφαλής της κερκίδας.
Αυτό σημαίνει ένα από τα κόκαλα του αντιβράχιου, η ακτίνα, δεν βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την άρθρωση του αγκώνα.
Η εξάρθρωση του αγκώνα πολύ συχνά προκαλείται από ένα απότομο τράβηγμα του παιδιού από το χέρι, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται στις σκάλες (λόγω της διαφοράς επιπέδου) ή αν το κρατάτε από τα χεράκια παίζοντας και το γυρίζετε γύρω γύρω σαν αεροπλανάκι.
Άθελα μας μπορεί να συντείνουμε και εμείς σε κάποιο τραυματισμό του χεριού του παιδιού. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που το παίρνουμε αγκαλιά και το σηκώνουμε από το κρεβάτι. Τοποθετούμε τα δύο μας χέρια κάτω από τις μασχάλες του και ποτέ δεν το τραβάμε από το ένα χέρι.
Το παιδί αρχίζει απότομα να πονά πολύ και κρατά το χέρι του ακίνητο, το οποίο φαίνεται σαν να κρέμεται από τον αγκώνα. Πρέπει να πάτε το παιδί στον ορθοπεδικό, όπου ο γιατρός με έναν απλό χειρισμό θα επαναφέρει το χέρι στη θέση του. Δεν χρειάζεται ακινησία μετά. Πρέπει όμως να προσέξετε το χεράκι του παιδιού σας, γιατί είναι πολύ εύκολο να ξανασυμβεί.
Προσοχή στα χεράκια τους!
http://www.xanthinews.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.