Κολποσκόπηση και Tεστ ΠΑΠ

Facebooktwitterpinterest

Πρόκειται για διαγνωστική μέθοδο που χρησιμοποιείται σε τακτική βάση για την πρώιμη ανίχνευση παθολογικών κυτταρικών αλλοιώσεων, καρκίνου του τραχήλου και άλλων προβλημάτων. Η κολποσκόπηση συνιστάται συνήθως σε γυναίκες με παθολογικό τεστ-ΠΑΠ.

Το κολποσκόπιο
είναι ένα σύστημα διοπτρών (μεγεθυντικών φακών, σαν κιάλια) πάνω σε βάση που προσαρμόζεται στην κατάλληλη θέση έτσι ώστε να είναι δυνατή η λεπτομερέστερη εξέταση του τραχήλου. Είναι δυνατή η λήψη μικρού τεμαχίου ιστού από τον τράχηλο για εξέταση στο μικροσκόπιο. Το αποτέλεσμα αυτής της εξέτασης επιτρέπει στο γιατρό να κάνει ακριβή διάγνωση και να προγραμματίσει την καταλληλότερη θεραπεία. Εάν βρεθούν καρκινικά κύτταρα, εφαρμόζεται η κατάλληλη θεραπεία και σχεδόν πάντα επιτυγχάνεται ίαση. Η κολποσκόπηση εφαρμόζεται συνήθως σε εξωτερικό ιατρείο, δεν απαιτεί εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Οι θεραπευτικές επιλογές που μπορούν να εφαρμοστούν με την κολποσκόπηση είναι η θεραπεία με laser, η κρυοπηξία, ο καυτηριασμός, η βιοψία βρόχου (loop LLETZ) και η κωνοειδής εκτομή.

Αν είχατε παθολογικό τεστ-ΠΑΠ ή σας έχουν υποδείξει να υποβληθείτε σε κολποσκόπηση και επιθυμείτε να μάθετε πιο αναλυτικές πληροφορίες για το πρόβλημα που έχετε και το ποια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση, παρακαλούμε να εγγραφείτε στην ασφαλή υπηρεσία μας και να συμπληρώσετε το δομημένο και εμπιστευτικό ερωτηματολόγιο. Μετά από αυτό, θα λάβετε αναλυτικές και βασισμένες σε ιατρικές μελέτες πληροφορίες που αφορούν ειδικά το ερώτημά σας και θα δοθούν προσωπικά σε σας από ειδικό επαγγελματία σε αυτό το ιατρικό πεδίο.

Βιβλιογραφία από το www.rcog.org.uk

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.