” Να επαναφέρει στην τάξη το Athens Eye Hospital o υπουργός υγείας”

Facebooktwitterpinterest

Δ. Βαρνάβας καλεί τον υπουργό υγείας, με δήλωσή του, να κάνει χρήση των αρμοδιοτήτων του επαναφέροντας στην τάξη το εν λόγω νοσοκομείο ακυρώνοντας τις εικονικές εξετάσεις που αυτό έχει ανακοινώσει.
Η δήλωση του κ. Δ. Βαρνάβα έχει ως εξής: Η ασυδοσία στην ιατρική εκπαίδευση που καλλιεργείται συστηματικά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας άρχισε να πετάει βλαστούς. Μετά τις φαρμακευτικές εταιρείες που ανέλαβαν εξ ολοκλήρου την επιστημονική ενημέρωση των γιατρών, τώρα εμφανίζονται και ιδιωτικές κλινικές οι οποίες καλούν νέους γιατρούς προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις, ώστε να προσληφθούν για έναρξη ειδικότητας καταβάλλοντας 12.000 ευρώ δίδακτρα ετησίως!!.

Ως γνωστόν ειδικότητα παρέχεται από ένα Νοσοκομείο αφού προηγηθεί πιστοποίηση από το ΚΕΣΥ, ενώ οι θέσεις ειδικευόμενων καταλαμβάνονται μέσω λίστας που τηρείται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειών. Προφανώς το εν λόγω Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο δεν τήρησε καμιά από τις παραπάνω προϋποθέσεις του νόμου, ούτε φυσικά και το νόμο 3754/2009 ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένες αποδοχές για τους ειδικευόμενους. Τουναντίον οι εν λόγω κλινικάρχες απαιτούν δίδακτρα και προφανώς απλήρωτη εργασία στις εφημερίες.

Καλούμε τον υπουργό Υγείας να κάνει πάραυτα χρήση των αρμοδιοτήτων του και να επαναφέρει στην τάξη το Athens Eye Hospital, ακυρώνοντας τις εικονικές «εξετάσεις» που αυτό έχει ανακοινώσει.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.