Κυκλοφορεί πλέον και στην Ευρώπη το BeneFIX® για ασθενείς με αιμορροφιλία Β.

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η PFIZER κυκλοφορεί στην Ευρώπη το BeneFIX® σε συσκευασίες με νέες συνθήκες φύλαξης σε θερμοκρασία δωματίου (Room Temperature Storage – RTS) για ασθενείς με αιμορροφιλία Β.

Η εξέλιξη του BeneFIX®, με νέες διευρυμένες δυνατότητες αποθήκευσης σε θερμοκρασία δωματίου, παρέχει μεγαλύτερη ευκολία στους ασθενείς με αιμορροφιλία Β και στους φαρμακοποιούς

Μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Pfizer ανακοίνωσε τη διάθεση του BeneFIX® με δυνατότητα αποθήκευσης σε θερμοκρασία δωματίου. Οι συσκευασίες BeneFIX ® μπορούν τώρα να αποθηκευτούν μέχρι και δύο χρόνια σε θερμοκρασία δωματίου (2-30 ° C)1, προσφέροντας μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία στους ασθενείς με αιμορροφιλία Β. Οι νέες δυνατότητες αποθήκευσης παρέχουν μεγαλύτερη ευκολία στους ασθενείς και στηρίζονται στις σημαντικές βελτιώσεις του BeneFIX®.2

Το BeneFIX ® είναι ο πρώτος και μοναδικός ανασυνδυασμένος παράγοντας IX (rFIX) με ένδειξη για τη θεραπεία και προφύλαξη της αιμορραγίας σε ασθενείς με αιμορροφιλία Β (συγγενής ανεπάρκεια του παράγοντα ΙΧ)1. Οι ασθενείς, πολλοί από τους οποίους αναγκάζονται σε πολλαπλές εγχύσεις παράγοντα ΙΧ κάθε εβδομάδα, απελευθερώνονται από την ανάγκη ψύξης, με συνέπεια να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Επιπλέον, το κόστος και η υποχρέωση αποθήκευσης σε ψυκτικούς θαλάμους αναιρείται για τους φαρμακοποιούς, τους επαγγελματίες υγείας και τους προμηθευτές.

Από την πρώτη στιγμή διάθεσής του, το 1997, το BeneFIX ® έχει παραμείνει σκεύασμα επιλογής για τη θεραπεία της αιμορροφιλίας Β, δεδομένου ότι προσφέρει στους ασθενείς πρόσβαση σε ένα προϊόν το οποίο είναι παρασκευασμένο με μεθόδους γενετικής μηχανικής και δεν προέρχεται από ανθρώπινο αίμα ή παράγωγά του3. Παρ ‘όλα αυτά, η Pfizer αναζητεί συνεχώς νέες καινοτόμες στρατηγικές που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της θεραπείας των ασθενών και θα προσφέρουν πιο εύχρηστα προϊόντα, απλούστερα στην αποθήκευση, την προετοιμασία και τη χορήγησή τους2.

Σχολιάζοντας τη μακροχρόνια επιτυχία του BeneFIX®, ο Cees Heiman, Regional President Specialty Care της Pfizer δήλωσε: «To BeneFIX® έχει ένα καθιερωμένο προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας. Η θεραπεία έχει μεταβάλλει τις προοπτικές των ασθενών με αιμορροφιλία Β εδώ και μια δεκαετία. Tο χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες υγείας και οι ασθενείς και παραμένει θεραπεία εκλογής. Η ανάπτυξη του BeneFIX® με τις νέες συνθήκες φύλαξης (σε θερμοκρασία δωματίου), από την Pfizer καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να προσπαθούμε συνεχώς και να διατηρούμε τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές επιλογές για τους ασθενείς, ειδικά για εκείνους που υποφέρουν με μια δια βίου πάθηση, όπως η αιμορροφιλία Β».

Σχετικά με την αιμορροφιλία
Η αιμορροφιλία Β είναι μια σπάνια, κληρονομική διαταραχή πήξης του αίματος. Τα άτομα με αιμορροφιλία έχουν ανεπάρκεια σε μια από τις βασικές πρωτεΐνες -είτε του παράγοντα VIII (αιμορροφιλία τύπου Α) είτε του παράγοντα IX (αιμορροφιλία τύπου Β)- που είναι ζωτικής σημασίας στον καταρράκτη της πήξης και την αποτροπή της αιμορραγίας. Σε ασθενείς με σοβαρή αιμορροφιλία, και οι δύο τύποι της ασθένειας χαρακτηρίζονται από αυθόρμητες αιμορραγίες ή παρατεταμένη αιμορραγία, συνήθως στις αρθρώσεις και τους μαλακούς ιστούς. Οι ασθενείς με αιμορροφιλία Β εξαρτώνται από τη θεραπεία υποκατάστασης με τον παράγοντα IX.

Σχετικά με το BeneFIX®
Το BeneFIX® ενδείκνυται για τη θεραπεία και την προφύλαξη από την αιμορραγία σε ασθενείς με αιμορροφιλία Β (συγγενής ανεπάρκεια του παράγοντα ΙΧ) 1.

Σημαντικές πληροφορίες ασφαλείας
*Ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν αναφερθεί με την ενδοφλέβια χορήγηση οποιουδήποτε πρωτεϊνικού προϊόντος.
Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες σχετικά με το BeneFIX® με συχνότητα ≥ 1/100 έως < 1/10 ( συχνές ). Η συχνότητα των ανεπιθύμητων ενεργειών που έχουν αναφερθεί σχετικά με το BeneFIX® θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν ως όχι συχνές ( ≥ 1/1000 έως < 1/100) ή σπάνιες ( ≥ 1/10000 έως < 1/1000). Από αυτές οι πιο σημαντικές συμπεριλαμβάνουν αναφυλαξία, κυτταρίτιδα, φλεβίτιδα και εξουδετερωτικά αντισώματα1.
*Το BeneFIX® μπορεί να αντενδείκνυται σε ασθενείς με γνωστό ιστορικό υπερευαισθησίας σε πρωτεΐνες χάμστερ.1
*Έχουν αναφερθεί αλλεργικού τύπου αντιδράσεις υπερευαισθησίας, συμπεριλαμβανομένης της αναφυλαξίας, για όλα τα προϊόντα του παράγοντα IX1.
Οι ασθενείς πρέπει να ενημερώνονται για τα πρώιμα σημεία και συμπτώματα αντιδράσεων υπερευαισθησίας. Οι ασθενείς πρέπει να διακόψουν τη χρήση του προϊόντος και να έρθουν σε επικοινωνία με τον γιατρό τους αμέσως και / ή να αναζητήσουν επείγουσα φροντίδα αν παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις υπερευαισθησίας.
Για πλήρεις συνταγογραφικές πληροφορίες συμβουλευτείτε την Περίληψη Χαρακτηριστικών του προϊόντος που συνοδεύει αυτό το δελτίο τύπου.
Pfizer Inc: Μαζί για ένα υγιέστερο κόσμοΤΜ
Στην Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπους και ζώα. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια για ανθρώπους και ζώα, προϊόντα διατροφής, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά στον τομέα της υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Pfizer Hellas, επισκεφτείτε μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pfizer.gr
References
1. BeneFIX® ΠΧΠ( 6/2011)
2. Lambert T, Recht M, Valentino LA et al. Reformulated BeneFIX: efficacy and safety in previously treated patients with moderately severe to severe haemophilia B. Haemophilia 2007, 13, 233-243.
3. Adamson S, Charlebois T, O’Connell B et al. Viral safety of recombinant Factor IX. Semin Hematol 1998; 35 (Suppl 2): 22–27.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε:
Δημήτρης Θερριός
Pfizer Hellas
Μεσογείων 243
154 51, Νέο Ψυχικό
τηλ: 210 – 6785943
e-mail:dimitris.therrios@pfizer.com

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.