Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ: Ένα έτος λειτουργίας

Facebooktwitterpinterest

Η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική κλείνει σήμερα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, έχοντας ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία τους στόχους που είχε θέσει.
Έχοντας στο πλευρό της πάνω από 460 μετόχους μαιευτήρες γυναικολόγους, στελεχωμένη με αρτιότατο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, διαθέτοντας υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες αντιλήψεις για τη φροντίδα της γυναίκας και του μωρού, έχει καταφέρει να γίνει μια Κλινική πρότυπο που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες όλης της Ευρώπης!
Μέσα σε μόλις ένα χρόνο στη ΡΕΑ έχουν γεννηθεί πάνω από 5.000 νέες ζωές, έχουν διεξαχθεί πάνω από 2.700 χειρουργικά περιστατικά και έχουν επισκεφτεί την Κλινική πάνω από 32.000 εξωτερικοί ασθενείς!
Παραμένοντας πιστή στην αποστολή της Κλινικής, να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για τη βελτίωση των παρεχόμενων μαιευτικών και γυναικολογικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και να προάγει σε κάθε πτυχή της λειτουργίας της την έννοια της πρόληψης, η ΡΕΑ διοργάνωσε πληθώρα εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Ένα μικρό μέρος των εκδηλώσεων αυτών αποτελούν οι ενημερωτικές εκστρατείες σε κομβικά σημεία της Αττικής, οι δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες που βρίσκονται σε νησιά της Ελλάδας και δυσκολεύονται να αποκτήσουν ιατρική βοήθεια, η εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, καθώς και πληθώρα επιστημονικών και ενημερωτικών Ημερίδων με σκοπό να ενημερωθεί το κοινό για τη σπουδαιότητα που έχει η φροντίδα της υγείας όλων μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη ΡΕΑ πραγματοποιήθηκε ο πρώτος τοκετός στην Ελλάδα από γυναίκα με μεταμοσχευμένη καρδιά, η οποία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό. Ακολούθησε άλλο ένα σπουδαίο ιατρικό γεγονός, αυτό της σπάνιας στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά περίπτωση, του τοκετού γυναίκας που είχε υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος και κατάφερε να φέρει και εκείνη στον κόσμο το πρώτο της παιδί!
Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της ΡΕΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής, κος. Ευστάθιος Τσαλίκης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπερήφανοι για την ολοκλήρωση αυτού του πολύ μεγάλου έργου και ακόμα πιο υπερήφανοι για την πορεία μας στον 1ο χρόνο λειτουργίας μας! Σήμερα γιορτάζουμε τα πρώτα μας γενέθλια και μαζί με εμάς γιορτάζουν και 5.000 νέες ζωές που γεννήθηκαν στην Κλινική μας! Συνεχίζουμε δυναμικά, στοχεύουμε ακόμα ψηλότερα και κοιτάζουμε το μέλλον ακόμα πιο αισιόδοξα θέτοντας ακόμα υψηλότερους στόχους».

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.