‘Αντικειμενικά αδύνατο να τροφοδοτούμε πλέον τα Δημόσια Νοσοκομεία επί πιστώσει’

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: ‘Αντικειμενικά αδύνατο να τροφοδοτούμε πλέον τα Δημόσια Νοσοκομεία επί πιστώσει’

Σε οριακό σημείο οι προμηθευτές Υγείας καθώς ανεξόφλητα παραμένουν τα χρέη του 2010 & 2011, ενώ παράλληλα ενδέχεται η απομείωση των ομολόγων για τα χρέη του 2007-2009!


Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2011. Σε ανοιχτή επιστολή τους τα μέλη των Συλλόγων προμηθευτών ΠΑΣΥΠΟΥ, ΠΑΣΠΥΤΕΝ, ΠΑΣΥΠΙΕ, ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας εκφράζουν τη διαμαρτυρία και ανησυχία τους προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, αναφορικά με τα χρονίζοντα χρέη των Δημοσίων Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις από τους αρμόδιους φορείς, μέχρι και σήμερα εκκρεμούν οφειλές για τιμολόγια του πρώτου εξαμήνου του 2010 ενώ συγχρόνως, δύο μήνες πριν την ολοκλήρωση του έτους, συσσωρεύεται ένα νέο χρέος για τα τιμολόγια του 2011.

Η παρούσα κατάσταση επιδεινώνεται λόγω και της απόλυτης αδυναμίας των τραπεζών για κάθε είδους χρηματοδότηση, ενώ και οι ξένοι προμηθευτές τηρούν αυστηρή και αδιαπραγμάτευτη στάση για την προπληρωμή των πρωτογενών και όχι μόνο υλικών! Την κατάσταση ρευστότητας των εταιρειών δυσχεραίνουν και οι δηλώσεις επιφύλαξης από την Πολιτεία για την ένταξη των άτοκων ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες μη θεσμικοί, σε επικείμενη απομείωση.

Πιο συγκεκριμένα οι 4 Σύλλογοι επισημαίνουν, «Γνωρίζοντας πως η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή θέση, τα τελευταία δύο χρόνια αποδεχτήκαμε τη ρύθμιση των ήδη μακροχρόνιων οφειλών των Νοσοκομείων, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζαμε και συνεχίζουμε να προμηθεύουμε τα Νοσοκομεία επί πιστώσει. Καθώς είναι πλέον αντικειμενικά αδύνατο να καλύπτουμε όχι μόνο τις βασικές ανάγκες των Νοσοκομείων, αλλά και τις δικές μας βασικές υποχρεώσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία γενικότερα, αρνούμαστε κατηγορηματικά την επί πιστώσει προμήθεια των Νοσοκομείων αλλά και οποιαδήποτε απομείωση της αξίας των ομολόγων που κατέχουμε. Τονίζουμε ότι βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και είναι πέρα και από τις δυνατότητες αντοχής των εταιρειών μελών των Συλλόγων μας.»

Οι Σύλλογοι, με βάση τα προαναφερόμενα δεδομένα, ζητούν:
– Άμεση εξόφληση το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου 2011 των τιμολογίων των εταιριών – μελών τους τουλάχιστον μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2010.
– Εφεξής συνεπή και εμπρόθεσμη εξόφληση των εκκρεμούντων τιμολογίων του 2011, ειδικά των τιμολογίων με έκδοση έως και 31 Ιουλίου 2011, τα οποία ήδη είναι απαιτητά.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών
Σχετικά με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.):
Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ. είναι ο μοναδικός πανελλήνιος Σύλλογος των εταιρειών που προμηθεύουν με Εμφυτεύσιμα Ορθοπεδικά Υλικά όλα τα Νοσοκομεία και Κλινικές της χώρας Τηλ. επικοινωνίας 210 6437257, 6942992112, e-mail: pasypoy@otenet.gr.

Σχετικά με τον (ΠΑΣΠΥΤΕΝ):
O ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ & ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ έχει μέλη του εταιρείες που προμηθεύουν όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία και Κλινικές της χώρας με Φίλτρα Τεχνητού Νεφρού, υλικά περιτοναϊκής κάθαρσης και συναφή υλικά Τηλ. επικοινωνίας 210 6877151, e-mail: info@paspyten.gr.

Σχετικά με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ):
O ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε. έχει μέλη του μικρές εταιρίες, οι οποίες εμπορεύονται και διακινούν, ως επί το πλείστον, αναλώσιμο υγειονομικό και επιδεσμικό υλικό (δηλαδή σύριγγες μιας χρήσης, γάζες, γάντια, κλπ). Η επιχειρηματική δραστηριότητα των μελών του απευθύνεται, σε μεγάλο μέρος, στα δημόσια νοσοκομεία όλης της Χώρας Τηλ. επικοινωνίας 2103840486, e-mail: info@pasipie.gr.

Σχετικά με τον (ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας):
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας, είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός Σύνδεσμος των εταιριών, που διακινούν Επιστημονικά και Ιατροτεχνολογικά προϊόντα (δηλαδή κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1986 και περιλαμβάνει σήμερα 182 μέλη, τα οποία απασχολούν πάνω από 6.000 εργαζομένους.
Περισσότερα στοιχεία στο δικτυακό τόπο του Συνδέσμου: http://www.hellasmes.gr, Τηλ. 210 6985914-916, e-mail: info@hellasmes.gr.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.