Ένα καφεδάκι την ημέρα…

Facebooktwitterpinterest

Σύμφωνα με μία νέα αμερικανική έρευνα, οι γυναίκες που πίνουν δύο ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Μισέλ Λούκας, μελέτησαν επί μια δεκαετία σχεδόν 51.000 γυναίκες με μέση ηλικία 63 ετών και από αυτές, στην πορεία, περίπου 2.600 εμφάνισαν κατάθλιψη.

Συσχετίζοντας την κατανάλωση καφέ με την ψυχική διάθεση των ατόμων, βρήκαν ότι οι περισσότερες από όσες εκδήλωσαν καταθλιπτικά συμπτώματα, έπιναν από καθόλου έως πολύ λίγο καφέ.

Συγκριτικά με τις γυναίκες που έπιναν ένα φλιτζάνι καφέ ή λιγότερο την εβδομάδα, όσες κατανάλωναν δύο έως τρία φλιτζάνια ημερησίως, είχαν κατά μέσο όρο 15% μειωμένο κίνδυνο για να εμφανίσουν κατάθλιψη. Όσες έπιναν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια, είχαν ακόμα μικρότερο κίνδυνο (20%).

Οι επιστήμονες επεσήμαναν πάντως την ανάγκη να γίνουν περαιτέρω μελέτες γύρω από τη σχέση καφέ-κατάθλιψης και τόνισαν ότι είναι ακόμα πρόωρο να συστήσουν στις γυναίκες να πίνουν παραπάνω καφέ για να φτιάξουν τη διάθεσή τους.
http://www.zougla.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.