Κατά 32% αυξάνει την επιτυχία της θεραπείας υπογονιμότητας, η σωστή διαχείριση του στρες.

Facebooktwitterpinterest

(έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των New York Times.)

Σύμφωνα με την έρευνα της Alice D. Domar, PhD., στην οποία συμμετείχαν 100 γυναίκες ηλικίας μικρότερης των 40 ετών οι οποίες ήταν σε πρόγραμμα εξωσωματικής γονιμοποίησης, το 52% των γυναικών που συμμετείχαν σε πρόγραμμα διαχείρισης του στρες και στον 2ο κύκλο του προγράμματος έμειναν έγκυες σε ενώ μόλις το 20% των γυναικών που δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό συμπεριλάμβανε γνωσιακή συμπεριφοριστική συμβουλευτική, τεχνικές χαλάρωσης και υποστήριξη.

Η εμπειρία κάθε ζευγαριού στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την ψυχολογική του κατάσταση, την ύπαρξη ανθρώπων που το στηρίζουν, όπως κι από τον αριθμό προσπαθειών που έχουν ήδη κάνει. Το ιατρικό προσωπικό αναγνωρίζει τις ψυχολογικές και σωματικές απαιτήσεις των θεραπειών και γι` αυτό θεωρεί ανάγκη για κάθε ζευγάρι που μπαίνει σε πρόγραμμα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής να έχει συστηματική επαφή με τον σύμβουλό του (είτε μαζί σαν ζευγάρι είτε ατομικά) καθώς έτσι θα βοηθηθεί προκειμένου να προσαρμοστεί κατάλληλα στις συνθήκες της θεραπείας και να ανταποκριθεί σε όποιες δυσκολίες με αισιοδοξία.

Στο FEELWELLTODAY.com, την πρωτοποριακή υπηρεσία Online Παροχής συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης όπου ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει με τον σύμβουλό του από τον χώρο του μέσω Skype, Τηλεφώνου, I/M και e-mail, δημιουργήσαμε έναν νέο τομέα εξειδίκευσης, την συμβουλευτική υπογονιμότητας. Ο στόχος είναι να στηρίξουμε τα ζευγάρια στην διαχείριση του άγχους, προκειμένου να μειώσουμε το ψυχολογικό φορτίο ενθαρρύνοντάς τους ταυτόχρονα, να συνειδητοποιήσουν και να δεχτούν τις έντονες καταστάσεις καθώς προκύπτουν κατά την προσπάθειά τους, ιδίως κατά την ορμονοθεραπεία, την λήψη ωαρίων, πριν την εμβρυομεταφορά και μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, όπως και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όπως και στην περίπτωση προγραμμάτων δωρεάς ωαρίων, σπέρματος ή εμβρύου, το ζευγάρι οφείλει να βοηθηθεί από τον ψυχολόγο του στην ανάλυση και αντιμετώπιση των βαθύτερων φόβων έχοντας την ευκαιρία να διαλευκάνουν τα πολύπλοκα θέματα που σχετίζονται με τη απόκτηση απογόνου. Και οι συνεχείς έρευνες αποδεικνύουν τα ουσιαστικά οφέλη της συστηματικής επαφής με τον σύμβουλο, πόσο μάλλον τις στιγμές ή περιπτώσεις που η μεταφορά είναι σχεδόν αδύνατη ή δεν παρέχεται τέτοια υπηρεσία στον τόπο που διαμένουν ή στην κλινική που ξεκίνησαν το πρόγραμμα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.