Επί τάπητος όλες οι εξελίξεις στον τομέα της θαλασσαιμίας

Facebooktwitterpinterest

2) Από αριστερά: Δρ Erol Baysal από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ομιλητής στο συνέδριο Καθηγητής Duran Canatan, πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας
Δρ Ανδρούλλα Ελευθερίου, εκτελεστική διευθύντρια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας
Κύριος Πάνος Εγγλέζος, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας
Κος Robert Ficarra, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας
1.300 επιστήμονες και ασθενείς συμμετείχαν στο 12ο Διεθνές Συνέδριο για τη Θαλασσαιμία

Πρωτοπορεί και πάλι η Κύπρος. Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας διοργάνωσε το 12ο Διεθνές Συνέδριο για τη Θαλασσαιμία και τις Αιμοσφαιρινοπάθειες και το 14ο Διεθνές Συνέδριο για Γονείς και Ασθενείς, με πρωταγωνιστές Κύπριους επιστήμονες.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ), με έδρα την Κύπρο, έχει ως κύριο μέλημά της την ενημέρωση τόσο του απλού πολίτη για τη θαλασσαιμία και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει, όσο και την πληροφόρηση των επαγγελματιών υγείας και των ερευνητών για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα. Η εκπαιδευτική και ενημερωτική δράση της ΔΟΘ κορυφώνεται κάθε δυο χρόνια με τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων.

Φέτος η ΔΟΘ διοργάνωσε το 12ο Διεθνές Συνέδριο για τη Θαλασσαιμία και τις Αιμοσφαιρινοπάθειες και το 14ο Διεθνές Συνέδριο για Γονείς και Ασθενείς, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 11-14 Μαΐου, στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Περισσότεροι από 1.300 επιστήμονες, ιατροί και ασθενείς από 50 και πλέον χώρες συγκεντρώθηκαν στα μαγευτικά παράλια της Αττάλειας για να συμμετάσχουν στο πιο επιτυχημένο ίσως διεθνές συνέδριο στο τομέα της θαλασσαιμίας και των αιμοσφαιρινοπαθειών που έχει διοργανώσει η ΔΟΘ μέχρι στιγμής. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Τουρκική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας και έτυχε της υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου απονεμήθηκαν τα Βραβεία Πάνου Εγγλέζου και Γιώργου Εγγλέζου. Το Βραβείο Πάνου Εγγλέζου απονεμήθηκε εξ ημισείας στους Αναστάσιο Λεβέντη και Κώστα Κούντουρου. Η συνεισφορά και ευαισθητοποίηση του Αναστάσιου Λεβέντη από τη θέση του ως Προεδρεύων του Ιδρύματος Γ. Λεβέντη προώθησε την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος στο θέμα των αιμοσφαιρινοπαθειών, το οποίο λειτουργεί από το 2009 με επιτυχία στο πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου. Ο Κώστας Κούντουρου υπήρξε ασθενής θαλασσαιμίας και μέχρι το θάνατό του, το 2009, μαχόταν καθημερινά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Το Βραβείο Γιώργου Εγγλέζου απονεμήθηκε στο Δρα Hans Peter Schnebli σε αναγνώριση της ανεκτίμητης επιστημονικής του συμβολής στην έρευνα στον τομέα της αποσιδήρωσης. Οι προσπάθειές του είχαν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του χηλικού παράγοντα deferasirox, ο οποίος έχει συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών παγκοσμίως.

Τα διεθνή συνέδρια της ΔΟΘ προσφέρουν άριστη ευκαιρία σε ασθενείς από τις πέντε ηπείρους να συναντηθούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις, να δημιουργήσουν νέα δίκτυα συνεργασίας και φιλίες, καθώς και να ενημερωθούν για τις καινούργιες εξελίξεις της επιστήμης, της έρευνας και της ιατρικής. Ενωμένοι οι ασθενείς μπορούν να καταφέρουν πιο πολλά. Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα που δίνει η ΔΟΘ μέσα από τα συνθήματα «Δύναμή μας, η Ενότητα», «Η γνώση μας, η δύναμή μας».
1) Στα αριστερά, ο κύριος Πάνος Εγγλέζος, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας που εδρεύει στην Κύπρο κάνοντας χειραψία με τον πρόεδρο της Τουρκικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, καθηγητή Duran Canatan (δεξιά)

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.