APTOS Threads – ΝΗΜΑΤΑ Ανάρτησης

Facebooktwitterpinterest

Μία από τις σύγχρονες παρεμβάσεις της Αισθητικής Ιατρικής τα τελευταία χρόνια είναι και «τα νήματα» (APTOS threads από τα αρχικά AntiPTOtic System). Τα ΑΡΤΟS αποτελούν στις μέρες μας ένα από τα σύγχρονα εργαλεία του Πλαστικού Χειρουργού, στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης και πτώσης των ανατομικών στοιχείων του προσώπου με το πέρασμα του χρόνου.

Τα ΑΡΤΟS αποτελούν μια νέα εναλλακτική λύση στις αντιγηραντικές θεραπείες . Ουσιαστικά είναι η ενδιάμεση λύση μεταξύ χειρουργείου και ενέσιμων υλικών, μια και έχει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα από αυτά που αποφέρουν τα ενέσιμα υλικά, αλλά σαφέστατα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη χρονική διάρκεια του αποτελέσματος που προσφέρουν οι χειρουργικές επεμβάσεις.

Ποιες είναι οι συνήθεις ηλικίες που χρησιμοποιείται;
Οι συνήθεις ηλικίες που χρησιμοποιείται είναι μεταξύ 40 και 55 χρονών.

Πως γίνεται η αισθητική παρέμβαση;
Η παρέμβαση με τα APTOS threads μπορεί να γίνει στο ιατρείο με τοπική αναισθησία και έχει άμεσο αποτέλεσμα ενώ δεν έχει καθόλου τομές. Η όλη διαδικασία διαρκεί συνήθως λιγότερο από μισή ώρα, ενώ σε μία μόνο συνεδρία μπορούμε να παρέμβουμε συγχρόνως σε περισσότερες από μία περιοχές.

Σε ποιες περιοχές του προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί;
Μπορεί να εφαρμοστεί:
α) Στα ζυγωματικά (μήλα, παρειές),
β) Στα φρύδια,
γ) Στις ρυτίδες χαμηλά στα μάγουλα (marionette lines) και
δ) στο διπλοσάγονο (λειρί του λαιμού).

Η πιο συνηθισμένη και αποτελεσματική εφαρμογή είναι αυτή των ζυγωματικών με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σε αυτή την περιοχή με τρία ειδικά ανεπαίσθητα ράμματα σε κάθε πλευρά, μαζεύουμε την χαλάρωση της παρειάς και με αυτή δημιουργούμε μια προπέτεια στο ζυγωματικό (μήλο). Έτσι με μια παρέμβαση πετυχαίνουμε και να αυξήσουμε τα μήλα και να βελτιώσουμε την χαλάρωση της παρειάς. Μάλιστα καμιά φορά, μας ζητείται να το μειώσουμε κιόλας, λόγω υπερβολής! Αυτό γίνεται πολύ εύκολα, με το χέρι, με λίγη πίεση από το κέντρο προς την περιφέρεια.

Τι γίνεται μετά από αυτή την αισθητική παρέμβαση;
Μετά την παρέμβαση υπάρχει ένα οίδημα για μια δύο μέρες. Και στη συνέχεια χρειάζεται για δύο εβδομάδες να είμαστε προσεκτικοί, όπως για παράδειγμα να αποφεύγουμε σκληρά φαγητά και υπερβολικές εκφράσεις όπως το έντονο γέλιο.

Ποια είναι η διάρκεια του αποτελέσματος και πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου;
Το αποτέλεσμα διαρκεί από 6 μήνες έως 2 χρόνια, ανάλογα την περιοχή και την πιστή συμμόρφωση στις οδηγίες του ιατρού, ενώ ο ενδιαφερόμενος γυρνάει στην δουλειά του ακόμη και την επόμενη μέρα.

TIP: Μια πιο νέα εφαρμογή είναι τα πλέγματα ENDOTINE. Τα αυτοδιασπούμενα αυτά πλέγματα, είναι πολύ πιο ισχυρά απο τα APTOS και έχει διατυπωθεί ότι το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο (2 – 3 χρόνια). Αντίστοιχα τα πλέγματα ENDOTINE εφαρμόζονται με τοπική αναισθησία σε κλινική. Οι περιοχές που γίνεται η εφαρμογή είναι: ο τράχηλος (λειρί στο λαιμό), οι παρειές (και συγκεκριμένα το jow-line), τα ζυγωματικά, τα φρύδια.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.