Η πρώτη Διαστοματική Ρομποτική επέμβαση απο το Γενικό Χειρουργό Κο Κωνσταντινίδη Αθηνών και τον Δρ. Γεώργιο Βοΐλα, Ωτορινολαρυγγολόγο στην Ελλάδα,

Facebooktwitterpinterest

Η πρώτη Διαστοματική Ρομποτική επέμβαση στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο ‘Ιατρικό Κέντρο Αθηνών’, με το νέο απόκτημά του, το da Vinci Si H.D.
Πρόκειται για το νεότερο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα αυτού του τύπου που λειτουργούν στον κόσμο.
Η Διαστοματική Ρομποτική επέμβαση (T.O.R.S.) πραγματοποιήθηκε από τους Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Διευθυντή Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και τον Δρ. Γεώργιο Βοΐλα, Ωτορινολαρυγγολόγο Χειρουργό του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Ο ασθενής, ηλικίας 52 ετών υποβλήθηκε σε αφαίρεση μορφώματος βάσεως γλώσσας (γλωσσοεπιγλωτιδικού βοθρείου) πάνω από τις φωνητικές χορδές. Για καλύτερο και ασφαλέστερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκε διεγχειρητική πλοήγηση (tile pro) που μόνο το νέο σύστημα da Vinci Si H.D. έχει τη δυνατότητα αυτής της εφαρμογής.
Η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο διήρκεσε 24 ώρες.
Πλεονεκτήματα για τον ασθενή:
• Αναίμακτη επέμβαση
• Ελάχιστος πόνος
• Μικρής διάρκειας νοσηλεία
• Γρήγορη αποκατάσταση και ταχύτατη επάνοδος στην καθημερινότητα
Πλεονεκτήματα για τον ιατρό:
• Μεγάλη ακρίβεια
• Μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων
• Τρισδιάστατη απεικόνιση σε πολύ κοντινό πεδίο
• Ευκολότερη αναγνώριση ζωτικών στοιχείων όπως νεύρα και αρτηρίες.
‘Με το υπερσύγχρονο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής da Vinci Si H.D., που πρόσφατα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο νοσοκομείο μας, ανοίγονται νέοι ορίζοντες εφαρμογών ρομποτικής χειρουργικής στο ‘Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Από το 2006 όταν το νοσοκομείο απέκτησε το πρώτο ρομποτικό σύστημα da Vinci που ήρθε στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται επεμβάσεις Γενικής Χειρουργικής, Ουρολογίας, Γυναικολογίας και Παιδοχειρουργικής. Σήμερα προχωρήσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε εφαρμογές στην Ωτορινολαρυγγολογίας. Όλα αυτά γίνονται πάντοτε με σκοπό την ασφάλεια του ασθενούς και την γρήγορη ανάρρωση’, τόνισε ο Δρ. Κ.Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.