Ντομάτα: Θεραπεία από τη φύση

Facebooktwitterpinterest

Χάπι από ντομάτα ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες, το οποίο βοηθάει στην καταπολέμηση καρδιακών προβλημάτων, αλλά και εγκεφαλικών.

Το χάπι ονομάζεται Ateronon και βασίζεται στην ουσία λυκοπένη, βασικό συστατικό των τροφών της μεσογειακής δίαιτας. Η λυκοπένη έχει την ιδιότητα να σταματάει την κακή χοληστερίνη, η οποία φράσσει τις αρτηρίες και προκαλεί καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά.

Η ουσία εμπεριέχεται στην ντομάτα και είναι αυτή που της δίνει το κόκκινο χρώμα και βρίσκεται στη φλούδα της. Οι επιστήμονες μετά από έρευνες στο Πανεπιστήμιο της ιταλικής πόλης Κιέτι σε συνεργασία με το πανεπιστημιακό κέντρο της Νάπολη, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η κόκκινη σάλτσα ντομάτας είναι ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου του προστάτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα πειραματόζωα των οποίων η διατροφή βασιζόταν σε σάλτσα ντομάτας (τουλάχιστον 10% της συνολικής καθημερινής διατροφής τους) παρουσίασαν μειωμένη θνησιμότητα σε ποσοστό μέχρι και 67%. Ο όγκος επεκτάθηκε πιο αργά, υπήρξε σημαντική αντιοξειδωτική δράση και οι δείκτες που μετρούν τη σοβαρότητα της φλεγμονής ήταν σχετικά χαμηλοί.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.