ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΙΚΗ ΖΩΗ

Facebooktwitterpinterest

SINGLE

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ: Καριέρα, καταχρήσεις, πάρτι, σεξ με διαφορετικούς άνδρες.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ: Μια αξιόπιστη και οικονομική μέθοδος αντισύλληψης, αλλά και μια καλή προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Το προφυλακτικό είναι απαραίτητο. Καλό θα ήταν όμως και ένα back up από το χάπι.

ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ: Συγκατοικείτε. Έχετε μονογαμική σχέση. Κάνετε έρωτα .Το κλάμα ενός μωρού δεν ακούγεται και τόσο ελκυστική ιδέα.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ: Οι ορμονικές μέθοδοι, όπως το χάπι, ο κολπικός δακτύλιος και το ενδομήτριο σύστημα, επιτρέπουν άφθονο σεξ όποια ώρα και στιγμή, χωρίς έγνοια.

ΟΠΑΔΟΣ ΦΙΛΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ: Έχετε μια σχέση που πάει καλά. Θέλετε αντισύλληψη, αλλά δεν συμπαθείτε το χάπι ή την ιδέα να παίρνετε ορμόνες, γιατί έχετε ακούσει πολλά για τις παρενέργειες και τις αλλαγές στην ψυχική διάθεση.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ: Ενδομητρικό σπείραμα ή προφυλακτικό (αν και κανείς δεν το θέλει στις μόνιμες σχέσεις).

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΙΔΙ, ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ: Είστε παντρεμένη ή συγκατοικείτε. Θέλετε και οι δύο μωρό, αλλά όχι αύριο. Αν, ωστόσο, συμβεί είναι καλοδεχούμενο.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ: Μεθόδους που σας επιτρέπουν να μείνετε έγκυος αμέσως μόλις τις διακόψετε, δηλαδή προφυλακτικό, το χαπι και διάφραγμα.

ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ: Απολαμβάνετε εδώ και μερικά χρόνια τη χαρά της οικογένειας και δεν νοσταλγείτε καθόλου τις πάνες και τα μπιμπερό.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ: Η πιο δραστική λύση είναι η στείρωση, αλλά μόνο αν είστε 100% σίγουρη για την απόφασή σας. Αλλιώς προτιμήστε το ενδομητρικό σπείραμα χωρίς ορμόνες.

HIGH TECH ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ

ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Κάποιες κυκλοφορούν ήδη στις ΗΠΑ και στη Δυτική Ευρώπη.
Χάπι τεσσάρων εποχών. Επιτρέπει την έμμηνο ρύση κάθε τρεις μήνες. Το χάπι λαμβάνεται συνεχώς επί 94 μέρες και διακόπτεται για μία εβδομάδα.
Ενέσιμο. Αντισυλληπτικό σε ένεση, την οποία κάνετε μια φορά το μήνα. Με οιστρογόνα και προγεστογόνα.
Τσιρότο. Τοποθετείται στην κοιλιά, στον κορμό ή στους γλουτούς και ελκύει συνεχώς και σε χαμηλές ποσότητες συνδυασμό οιστρογόνων και προγεστογόνων. Αλλάζεται μία φορά την εβδομάδα επί τρεις εβδομάδες.
Τσίχλα. Αντισυλληπτικό χάπι που το μασάτε. Έχει τις ίδιες ορμόνες και θεωρείται εξίσου αποτελεσματικό.
Ανδρικό χάπι. Σχεδιάζεται να ελκύει τεστοστερόνη και προγεστογόνα ώστε να εμποδίζει την παραγωγή σπέρματος. Θα κυκλοφορήσει σε 10 χρόνια.

Η ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ:Το χάπι χρησιμοποιείται από περισσότερες από 100 εκατομμύρια γυναίκες στο κόσμο. Είναι η δημοφιλέστερη αντισυλληπτική μέθοδος στην Ευρώπη (αλλά όχι στην Ελλάδα). Στη χώρα μας το προτιμάει μόνο το 3% των γυναικών, ενώ στην Τουρκία το 9%.Το 75% των ζευγαριών στην Ελλάδα χρησιμοποιεί προφυλακτικό.Το 27% των Ελληνίδων χρησιμοποιεί το χάπι της επόμενης μέρας. Μόνο πέρσι πουλήθηκαν 200.000 δισκία.Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 75 εκατομμύρια κυήσεις σε όλον το κόσμο είναι ανεπιθύμητες. Από αυτές τα 45 εκατομμύρια οδηγούνται στην άμβλωση. Στη Ελλάδα έχουμε 150.000 αμβλώσεις το χρόνο.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.