Λέων Γρηγόρης

Facebooktwitterpinterest

Ο Iατροδικαστής Γρηγόρης Λέων είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza” και είναι κάτοχος δύο Μάστερ του ιδίου Πανεπιστημίου. Το 2009 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Broward County στην Πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ (δίπλα στο διάσημο ιατροδικαστή Joshua Perper) όπου και τιμήθηκε για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές του μελέτες σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει δώσει διαλέξεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Ρώμης και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επιστημονικών συγγραμμάτων. Για το επιστημονικό του έργο έχει τιμηθεί με υποτροφίες, μεταξύ των άλλων, από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα ερευνητικά του πεδία είναι αυτά της Ιατροδικαστικής, της Ιατρικής Ευθύνης, της Δεοντολογίας και της Βιοηθικής. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων είναι εγγεγραμμένος στη λίστα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σήμερα, το ιατρείο του Δρ. Λέων, σε υποθέσεις που το απαιτούν, έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται με σημαντικούς επιστήμονες των ιατροδικαστικών επιστημών (ιατροδικαστές, τοξικολόγους, γενετιστές κ.ά.) ή ιατρούς άλλων ειδικοτήτων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο Δρ. Γρηγόρης Λέων προσφέρει τις υπηρεσίες του σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, δικηγορικά γραφεία, ασφαλιστικές εταιρίες κ.α. αναλαμβάνοντας υποθέσεις που άπτονται του αντικειμένου του, όπως :

Οδικών τροχαίων ατυχημάτων
Εργατικών ή άλλων ατυχημάτων
Ιατρικής Ευθύνης
Ασφαλιστικών ζητημάτων
Αναπηρίας
Κακοποιήσεων
Σωματικών βλαβών
Εγκλημάτων κατά ζωής
Νεκροψίας- Νεκροτομής

Το ιατρείο του Δρ. Λέων αντιμετωπίζει κάθε περιστατικό ειδικά και ταυτόχρονα συνολικά, με αδιάβλητα αποτελέσματα. Όπου κρίνεται απαραίτητο, υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων καθώς και με άλλους επιστήμονες της ιατροδικαστικής (τοξικολόγους, γενετιστές, κ.τ.λ.)

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα μίας αρχικής επίσκεψης συμβουλευτικού χαρακτήρα προκειμένου να ενημερωθεί και καθοδηγηθεί ο ενδιαφερόμενος σε σχέση με τις ποικίλες επιλογές που παρουσιάζει κάθε υπόθεση.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.