Νέο αεροπλάνο ασθενοφόρο από την iMER για την κάλυψη των αναγκών της Κύπρου

Facebooktwitterpinterest

Δελτίο Τύπου
Σε περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών του προχώρησε ο ιατρικός οργανισμός iMER Κύπρου καθώς επιστράτευσε πρόσφατα ένα νέο υπερσύγχρονο αεροπλάνο ασθενοφόρο, τύπου Cessna S550 Citation II, για κάλυψη των αναγκών επείγουσας μεταφοράς ασθενών εκτός Κύπρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ.

Σε λιγότερο από δύο χρόνια, μετά τη μόνιμη διάθεση ενός αεροπλάνου ασθενοφόρου αποκλειστικά για ασθενείς από την Κύπρο, η iMER προχώρησε στην αγορά ενός νέου μεγαλύτερου, πιο άνετου και ακόμα πιο γρήγορου συγκριτικά με το προηγούμενο– αεροπλάνου ασθενοφόρου, αφού διαπίστωσε την τεράστια και αυξανόμενη ανάγκη που υπήρχε για αερομεταφορά ασθενών από την Κύπρο στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι, από τον Ιούλιο του 2008 μέχρι τον Ιούλιο του 2009 πραγματοποιήθηκαν περίπου 150 αποστολές του αεροπλάνου ασθενοφόρου, ενώ ο αριθμός αυτός φαίνεται ότι θα αυξηθεί με την ολοκλήρωση του δεύτερου έτους.

To νέο αεροπλάνο, λόγω των μηχανών τζετ που διαθέτει, δίνει πλέον τη δυνατότητα μεταφοράς, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, από το αεροδρόμιο Λάρνακας στη Μονάδα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Hadassah σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, (περίπου 90 λεπτά). Είναι επίσης σημαντικό το ότι διατηρεί συνθήκες πίεσης καμπίνας επιπέδου της θάλασσας. Αυτό εξυπηρετεί ιδιαίτερα ασθενείς που η αναπνοή τους στηρίζεται μηχανικά ή ασθενείς με αέροση (παρουσία αέρος) στον εγκέφαλο, το μέσο αυτί, κοιλιά ή μάτι (π.χ. μετά από τραυματισμό).

Το αεροπλάνο ασθενοφόρο θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, αποκλειστικά για ασθενείς από την Κύπρο.

Η μεταφορά ασθενών με νοσοκομειακά αεροπλάνα είναι πολύ ευαίσθητη αποστολή. Τα μέλη των πληρωμάτων τους, τόσο οι πιλότοι όσο και οι γιατροί και το παραϊατρικό προσωπικό, περνούν από ειδική εκπαίδευση, αφού πρέπει ανά πάσα στιγμή να ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες αλλαγές στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς αλλά και εξωτερικούς παράγοντες, με πρώτιστο γνώμονα την προστασία της υγείας του ασθενούς.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.